Článek
Až nastane doba, kdy na všech zahrádkách budou dozrávat cukety, vzpomeňte si na tenhle recept a vyzkoušejte ho jako velmi lehký oběd, večeři nebo jím doplňte nabídku dobrot ke grilování. Nejenže dobře chutná, ale také hezky vypadá - a když seženete i barevné ředkvičky, jeho vzhledu to ještě prospěje. Na ozdobu lze použít tzv. mikrogreens, tedy naklíčená semínka různých bylinek. Pro pikantnější říz můžete přidat trochu chilli vloček.
Postup
01.
Cukety i ředkvičky očistěte a nakrájejte (ideálně na mandolíně) na velmi tenké plátky. Rozložte je na servírovací tác. Zakapejte je citronovou šťávou a olivovým olejem.
02.
V pánvi nasucho opečte lískové ořechy do rozvonění. Poté je nahrubo nasekejte. Cukety s ředkvičkami zlehka osolte a opepřete.
03.
Přidejte překrojené plody kapar, lískové ořechy a plátky mandlí. Carpaccio posypejte jemně nastrouhaným parmazánem, microgreens a ozdobte lístky čerstvé máty. Podávejte s plátky světlé opečené bagetky.