Hlavní obsah

Hádky podle znamení: kdo je miluje a kdo nesnáší?

Foto: Phovoir, Shutterstock.com

Foto: Phovoir, Shutterstock.com

Reklama

Ačkoli se ve sporech s nejbližšími vyžívá málokdo, každý prostě čas od času potřebuje vypustit páru a hádky jsou ideálním způsobem, jak pročistit vzduch. Každé znamení se ale hádá trochu jinak. Chcete vědět víc?

Článek

Znát při hádce svého „protivníka“ alespoň trochu předem se hodí: můžete se tak vyhnout citlivým místům nebo vědět, kdy přestat, protože by si to druhá strana vzala osobně. Zjistěte, jakým způsobem se hádají jednotlivá znamení horoskopu, a začněte tak předcházet zbytečným katastrofám.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou naprostí mistři všech hádek a konfliktů, protože v nich mají značnou praxi. Může za to jejich horká hlava a impulzivnost, kterou mají v krvi. Umějí vyletět jako čertík z krabičky při sebemenším pošťouchnutí a ani se nenadějete a už vám ječí do obličeje. Stejně rychle se ale dokážou uklidnit, protože je hádka prostě přestala bavit. Nezkoušejte to na ně s logickými argumenty a zdravým rozumem, ten má ve chvíli konfliktu dovolenou. Nechte je se vyvztekat, brzo je to přejde.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Ačkoli se to může zdát zvláštní, Býci se Beranům při hádkách v ledasčem podobají. Stejně jako oni se totiž umějí řádně „zabejčit“ a nepohnete s nimi, ani kdybyste se na hlavu stavěli. Dokážou být neuvěřitelně tvrdohlaví a neoblomní a také ukázat růžky, které byste u nich nečekali. Na druhou stranu ale stále zůstávají nohama na zemi, takže v tomhle případě jsou logické argumenty a hlavně praktické připomínky namístě. Býci se často nechají ovlivnit rozumem. Také se stává, že si své stanovisko rozmyslí, když jim po hádce dáte trochu klidu na přemýšlení.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Když se Býk zabejčí, nehnete s nímFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Pro Blížence je hádka tak trochu sport, disciplína, ve které si mohou vytříbit své komunikační a argumentační dovednosti. To je něco, na co jsou neobvykle pyšní – a mají proč. Hádky s nimi mohou trvat celé hodiny, bez přestávek, protože daný problém budou rozebírat ze všech úhlů pohledu. Navíc jsou velmi nepředvídatelní a nikdy nevíte, jak zareagují – občas narazíte na jejich vyrovnané já, které se do konfliktu skoro ani nepustí, jindy se vám ale přímo před očima změní v krvelačnou bestii. Tak opatrně.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Jestli nějaké znamení hádky nenávidí, tak to jsou Raci. Je pro ně naprosto nepochopitelné, proč by se někdo pouštěl do konfliktů, když je mnohem pohodlnější všechno vyřešit v klidu. Během hádek často pláčou, protože se tomu prostě nedovedou ubránit. Při konfliktech s nimi se snažte být konstruktivní a ne zlomyslně útočit a vytahovat špínu, protože Raci si všechno pamatují a každou urážku i kritiku v sobě ponesou ještě hodně dlouho. Snažte se zkrátka hádat s rozvahou a rozmyslem.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Stejně jako ostatní ohnivá znamení i Lvi se dokážou pěkně vytočit – nejsou ale zbrklí a ukvapení, a když už je naštvete, musí jít o něco, co jim vážně vadí. Při hádkách je jasně vidět jejich dominance, těžko se jim odporuje nebo vzdoruje, protože „protivníka“ zkrátka udolají pouhou silou svého charizmatu a osobnosti. Největším prohřeškem je skákat jim do řeči, Lvi vám prostě chtějí sdělit, co mají na srdci, a očekávají, že je budete poslouchat. Nakloníte si je lichotkami a respektem, pak máte šanci hádku zvrátit ve svůj prospěch.

Foto: Phovoir, Shutterstock.com

Panny nesnášejí zacyklené lamentování a mají rády konstruktivní přístupFoto: Phovoir, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny se hádají málokdy, a když už, jedná se vždycky o hádky velmi střízlivé a konstruktivní. Málokdy si totiž na druhém vybíjejí vztek, většinou chtějí jen nějaké věci ujasnit a vymezit hranice. Nesnášejí nekonečné vzteklé lamentování a zacyklené kritizování, které stejně nikam nevede. S hádkou jsou většinou velmi rychle hotové, protože prostě vědí, co chtějí. Většina lidí ve znamení Panny dokáže navíc i při hádce poslouchat, co říká ten druhý, takže zkuste vytáhnout argumenty. Pravděpodobnější ale je, že vás udolají svými.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Pro Váhy je důležitá harmonie a klid. Hádky jim nechávají šrámy na duši, a proto – když to jde – se jim vyhnou, i kdyby to znamenalo potlačení vlastního názoru a přesvědčení. Když už se do nějakého konfliktu pustí, není jejich cílem „vyhrát“, ale spíš dosáhnout kompromisu, zkrátka si pro sebe získat alespoň něco. Jsou navíc skvělí vyjednavači, takže přistoupit na jejich návrhy není nijak složité. Rozhodně jim při hádkách nelžete, poznají to a už vám to nikdy neodpustí: lež je pro ně něco nechutného.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři se umějí hádat jako nikdo. Hádky jsou jejich bojové pole, kde vybíjejí své vášně, vzteky a zášti. Umějí druhého neuvěřitelně přesně bodnout do citlivého místa a pronášet poznámky tak jedovaté, že se vám bude chtít schoulit se do klubíčka a brečet. Jakmile se rozjedou, je těžké je zastavit a umějí ublížit tak, že si to budete pamatovat hodně dlouho. Navíc „protivníka“ při konfliktu vmanipulují přesně tam, kam chtějí. Štíři se vám dostanou pod kůži a nejlepší rada je prostě se s nimi nehádat.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci se nehádají zas tak často, jsou obvykle poměrně kliďasové a máloco je vytočí. Jakmile ale vycítí, že nějak omezujete jejich svobodu a něco jim nařizujete, jsou schopni vás rozdrtit na prach. Často se jim stává, že mluví rychleji, než myslí, takže pak někdy litují, co druhému řekli. Dejte jim možnost se omluvit a oni to udělají. Nesnažte se je při hádce umlčet nebo z ní utéct, zkrátka tím konfliktem projděte a nechte Střelce svobodně vyjádřit. Dostanou to ze sebe a pak s nimi zase půjde jednat v klidu.

Foto: Roman Kosolapov, Shutterstock.com

Nechte Střelce vyjádřit, co potřebuje. Uklidní se a bude s ním rozumná řečFoto: Roman Kosolapov, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorohům nevadí hádky a debaty, dokud zůstávají konstruktivní a přínosné. Rádi argumentují, vyjasňují si stanoviska a objasňují své chyby. Snaží se pochopit druhého a dát věcem jasný tvar. Nesnášejí ale situaci, kdy v hádce převládnou emoce a dojde na křik, pláč, urážky... Tyhle emoční projevy totiž podle nich znemožňují dotáhnout hádku do úspěšného „konce“, tedy dojít buď ke shodě, nebo kompromisu. Když se řve nebo pláče, Kozoroh zkrátka odchází.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři bývají v hádkách pořádně nepříjemní a člověka překvapí, jak moc umějí bodnout a ublížit. Jsou v konfliktech často jedovatí, „soupeře“ umenšují a bojují dost nefér. Sami zůstávají ledově chladní a emoce mají dokonale pod kontrolou, což je staví do výhody. Hádky s nimi držte v neutrální poloze a obrňte se před jejich jízlivou uštěpačností. Pokud pochopí, že vám se pod kůži nedostanou, vzdají se jízlivostí a můžete se pustit do skutečně smysluplného konfliktu, kdy se budou věci doopravdy řešit.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pro Ryby jsou hádky hodně obtížné a špatně je snášejí, často radši ustoupí a souhlasí, než aby se skutečně pouštěly do konfliktu. Díky svojí empatii vnímají i pocity toho, s kým se hádají, a to jim nedovoluje zůstat dlouho v opozici. Snadno podlehnou, ačkoli si to pak třeba vyčítají. Po konfliktu se nevyplatí na Ryby tlačit, potřebují chvíli, aby si v sobě všechno srovnaly, zbavily se rozjitřených pocitů a daly dohromady nějaké skutečné a promyšlené stanovisko. Tak jim to dopřejte.

A jak se hádáte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám