Hlavní obsah

8 cviků proti vráskám v obličeji: Nestojí nic a fungují!

Foto: Jakub Jurdič

Jsou příjemné, snadné, a ještě navíc vám pomohou vyhladit vráskyFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Mít vrásky? Nemusíte! A dokonce vás to ani nebude nic stát. Máme pro vás totiž jednoduché, ale fungující cviky, které vás jich zbaví. Zkuste je!

Článek

Proč byste všechny starosti i potíže, co vás potkaly, měly prozrazovat počtem vrásek? Spolu s koučem životního stylu Martinem Škábou jsme pro vás připravili cviky, které pomáhají proti jejich prohlubování a podporují zdravou a hebkou pleť. „Omlazující cviky od čínských učitelů, kteří je praktikují po staletí, skutečně skvěle fungují,“ říká Martin Škába. A navíc na ně nepotřebujete nic: jen mít pár minut času. To stojí za zkoušku, nemyslíte?

1. Poklepávání obličeje

Konečky prstů obou rukou jemně poklepávejte celou plochu obličeje. Tím dojde k důkladnému prokrvení kůže. Díky tomu bude pleť lépe zásobena živinami a bude zdravější a napnutější. Počet poklepů je minimálně 100. Čínští lékaři doporučují spíše 200 až 300.

Foto: Jakub Jurdič

Konečky prstů si vrásky současné či budoucí riziková místa pěkně jemně proklepejteFoto: Jakub Jurdič

2. Masáž oblouků

Prsty ukazováčku obou rukou přiložte na nadočnicové oblouky a tlačte jimi směrem ze středu ven. Tím provádíte jejich masáž. Opakujte 20x.

Foto: Jakub Jurdič

Pomalými tahy napínejte rýhy na čeleFoto: Jakub Jurdič

3. Stimulace oblouků

Dlaněmi krouživými pohyby stimulujte opět nadočnicové oblouky a čelo. Zkuste 20x ve směru hodinových ručiček a 20x proti směru.

Foto: Jakub Jurdič

Dlaně vám pomohou s příjemnou masážíFoto: Jakub Jurdič

4. Prokrvení ušních boltců

Prsty stimulujte uši tak, že tiskněte ušní boltce. Pohyb veďte od shora směrem dolů. Čím větší plochu zasáhnete, tím lépe. Na uších je totiž mnoho bodů ovlivňujících jednotlivé orgány v těle. Pakliže je tlakem stimulujete, povzbudíte je v činnosti a tedy k lepšímu fungování. Lepší fungování rovná se lepší zdraví. A čím zdravější tělo, tím méně vrásek v obličeji! Pohyby opakujte v násobcích čísla 9. Účinné je alespoň 36x na každé ucho.

Foto: Jakub Jurdič

Na ušních boltcích aktivujete funkce různých orgánů. Tím vylepšíte své zdraví, a tak zmenšíte i množství vrásekFoto: Jakub Jurdič

5. Popichování nehty

Sevřete prsty k sobě a nehty jemně popichujte kůži v oblasti, kde se nejvíce tvoří vrásky, tedy kolem brady, kolem úst a také nadočnicových oblouků. Proveďte 50x na každou zónu.

Foto: Jakub Jurdič

Jemně popichujte, podobně, jako jste naklepávalyFoto: Jakub Jurdič

6. Váš osobní botox

Prsty obou rukou vytahujte a hlaďte kůži čela. Pohyb je od obočí směrem nahoru. Měli byste vnímat napínání kůže. Opakujte 50x.

Foto: Jakub Jurdič

Prsty jemně hlaďte kůži na čele směrem ze středu venFoto: Jakub Jurdič

7. Zaměřeno na oční víčka

Prsty přidržujte oční víčka a snažte se zároveň otevřít oči. Cítíte, jak svaly zaberou, ale samozřejmě se oční víčka nemohou otevřít. Tím se posilují svaly, aby pak oční víčka nebyla ochablá. Opakujte 10x.

Foto: Jakub Jurdič

Nenásilně si přidržujte oční víčka jako byste chtěly oči otevřítFoto: Jakub Jurdič

8. Vyhlazení nosoretní rýhy

Abyste ji vyhladili, pokuste se posílit svaly v této části. Nafoukněte tvář a nechte nafouklou tak pět vteřin. Opakujte 10x na každou stranu.

Foto: Jakub Jurdič

I svaly obličeje můžete posílit tak, aby vám pevně držely a nevytvářely povisem vráskyFoto: Jakub Jurdič

Jdete to zkusit?

Reklama

Související témata:

Načítám