Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Vydatná snídaně na vidličku s vůní čerstvých bylin vám dodá potřebnou energii i uspokojí gurmánské choutky.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vejce
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 4 ks žampionů
  • 1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce
  • 1 hlávka listového salátu
  • 1 hrst čerstvého libečku
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Na olivovém oleji orestujte anglickou slaninu se žampiony nakrájenými na plátky, osolte a opepřete.

02.

Připravte si druhou pánev (nejlépe lívanečník) a upečte si na olivovém oleji čtyři volská oka.

03.

Listový salát natrhejte na malé kousky a rozdělte na čtyři talíře. Poklaďte jej směsí slaniny a žampionů, fazolemi (mohou a nemusí být ohřáté) a navrch položte volské oko, které posypte nasekaným libečkem dle chuti. Podávejte jen tak nebo s vaším oblíbeným pečivem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 437,34 kJ
Bílkoviny15,01 g
Tuky23,02 g
Sacharidy16,29 g
Sůl1,92 g
SAFA5,53 g
Vláknina8,13 g
Cukry7,74 g
Související témata:

Načítám