Hlavní obsah

Anketa: Bez čeho by ženy nedokázaly žít?

Foto: Thinkstock

Bez kosmetiky se samozřejmě žít dá, ale otázkou je, jakFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou to věci, které většina žen pokládá za běžnou součást života. Ale ne vždy měly ženy po ruce řasenky, tampony či antikoncepci. Bez které z moderních vychytávek byste opravdu nedokázaly žít?!

Článek

Nic není nenahraditelné. To je pravda a v anketě, kterou jsme uspořádali, se v tom naše čtenářky celkem shodují. Ale přece jen přiznávají, že s látkovou vložkou místo té s křidýlky, černým uhlem místo tužky na obočí či sádlem namísto krému na obličej by se jim nežilo nejlépe. Tohle jsou ženské vychytávky, bez nichž by se naše čtenářky neobešly.

Máme své dny

Ano, ženy menstruují a používání ultra tenkých vložek či naprosto komfortních tamponů je normální. A tak není divu, že život bez těchto hygienických potřeb si nedovede představit většina těch, co se zapojily do ankety. „Bez hygienických potřeb v určité dny bych už nemohla fungovat. A ten pocit, že by se to stále praktikovalo jako ve středověku, mi nahání husí kůži,“ napsala Helena E., a vyjádřila tak názor mnohých.

O hygieně, a to nejen o té v době menstruace, se prostě zmiňovala většina z vás. A tak se v anketě často objevovaly i následující věci:

  • Kartáček na zuby a pasta na zuby
  • Antiperspirant
  • Mýdlo (sprchový gel)
  • Šampon
  • Hřeben
Foto: Thinkstock

Hygienické pomůcky potřebné každý měsíc pokládají ženy za naprostou nutnostFoto: Thinkstock

S kosmetikou, nebo bez?

Když je řeč o ženských vychytávkách, nelze vynechat kosmetiku, a to jak tu pečující, tak i líčidla. Žít se bez toho sice dá, ale otázka zní, jak. „Tak žít bych asi mohla, ale popravdě, bez řádné zubní hygieny, depilátoru, mastného krému na obličej a alespoň řasenky by se mi žilo trošičku hůř,“ shrnula to čtenářka Petra M. D. Anketa také ukázala, že řasenka je pro řadu z vás opravdu základ. Vzdaly byste se klidně všech šminek, ale maskaru byste daly pryč jen v tom nejkrajnějším případě.

Ale na otázku „bez čeho byste nedokázaly žít“ se samozřejmě objevily nejrůznější odpovědi:

  • Noriko E.:„Bez balzámu na rty. Bez něj bych už nemohla normálně fungovat. Mám rty úplně suché, a tak si je musím mazat pomalu co půl hodinu.“
  • Lenka S.: „Bez šminek a žehličky na vlasy.“
  • Petra K. K.: „Zásadně se neobejdu bez rtěnky, tu mám vždy u sebe.“
  • Martí E. B.: „Bez mého toaletního stolku plného kosmetiky.“
  • Naděžda T.: „Bez stínů na oči a tužky, hlavně ale bez chlapa a dětí.“
  • Jiřina R.: „Určitě bez krému na ruce a obličej, bez podprsenky a hlavně bez nůžek na nehty.“
Foto: Thinkstock

Nějaký ten krém, tělové mléko či voňavý olejíček používá snad každá žena. A nerada by se těchto vymožeností vzdávalaFoto: Thinkstock

Trocha humoru

Hodně z vás samozřejmě reagovalo s nadsázkou a humorem, a tak nebyla nouze ani o vtipnější komentáře. Třeba Evě M. by prý dost chyběla gumička na vlasy a tenisky. „To abych si mohla udělat culík, až budu utíkat, protože zase nestíhám.“

Carrie Č. zase tvrdí, že kromě hygienických potřeb by nedokázala žít bez svého denního plánovacího diáře, a Hana L. by se prý neobešla bez ponorného mixéru. A Petra V. nedá dopustit na možnost plánovaného rodičovství. „Já bych se stoprocentně neobešla bez antikoncepce. Bez ní bych se mohla rovnou odstěhovat do školy,“ říká Petra V.

Ale za všechny to nakonec „rozlouskla“ Markéta M. „Šminky potřeba nejsou, dámské potřeby se čistě teoreticky dají umotat z hadru, když nebudou deodoranty, tak budeme smrdět všichni. Takže kdyby šlo fakt do tuhého, dá se přežít beze všeho, ne?“ napsala Markéta M., ale svůj komentář samozřejmě doplnila smajlíkem.

A co vy? Bez čeho byste nedokázaly žít?

Reklama

Související témata:

Načítám