Hlavní obsah

Ať (ne)žijí sexuální předsudky!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Lidé nemůžou mít výkony jako strojeFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Dá se sex měřit, vypočítat a hodnotit? Je možné považovat za selhání, když se muži nepostaví jeho chlouba, nebo ženě nezvlhne pochva? Nepravdy o sexuální výkonnosti číhají, tak pozor, ať vás nedostanou!

Článek

Sexuální výkonnost je mnohdy považována za měřítko spokojeného mileneckého soužití. Chybná diagnóza? Posuzování partnera podle toho, jak snadno dosáhne erekce či jak je fyzicky „tam dole" vybaven, je trochu povrchní. Sexuální výkony jsou opravdu - a stále ještě mylně chápány. Takže co že se to vlastně mnohdy očekává od žen a mužů?

Požadavky směrem k muži

Dokáže často a hlavně dlouho souložit? Má vyhovující velikost penisu? Ovládá snadno svoji erekci? Udrží delší dobu svůj penis vztyčený? Přiráží intenzivně?

Požadavky směrem k ženě

Je na milování neustále připravena? Vyniká skvělou technikou při orálním sexu? Má ráda anální milování? Dosahuje vícenásobných orgasmů? Dožaduje se milování kdekoliv, kdykoli a nikdy nemá dost?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Rychlovky ženám moc nevyhovujíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tím, že nepřiměřená očekávání lomcují s názory těch, kteří si neutvoří vlastní představu o tom, co je v milování důležité, vznikají pochyby. Mnoho mužů a žen podléhají dojmům, že sex je jednou z disciplín na olympiádě a že musí stůj co stůj předvádět neskutečné výkony, aby „to" aspoň trochu stálo za to. Při porovnání bludů s fakty ale zákonitě musí vyjít závěr, že něžnosti, vzájemná blízkost a ochota společně nějaký ten nešvar vyřešit, je víc než jen naučená technika. Dneska to nevyšlo? Tak to půjde zítra!

Muž Superman?

Například erekce. Muž ji neovládá, kdykoliv si sám vzpomene. (Jó, kdyby mu pořád stál, úsměv by zdobil jeho tvář.) Nemá tvrdý penis od soumraku do úsvitu. Pravda je taková, že třeba nervozita dokáže zhatit plány na příjemně prožitý večer. S přibývajícím věkem se také snižuje počet erekcí, které pánové mohou během dne dosáhnout. To je jako s výstřikem. Při ejakulaci nedokáže jen tak někdo vyrobit množství semene srovnatelné s Vltavou. Průměrný muž při jednom vyvrcholení vyprodukuje „baj laj vočko" kávovou lžičku semene - a v tom se mu utopit rozhodně nepovede. Pokud to má někdo jinak, budiž mu to přáno, ale potom nepatří mezi většinu. A žena?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Důležité je vnášet do vztahu humorFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Žena není stroj

„Tak, zlato, jdem na to," zahlásá panáček hned ve dveřích a panence se hned podlomí kolena. Děti přijdou za 10 minut ze školy, ale k tomu, aby její pochva byla připravená, potřebuje toho času trochu víc. Žena není „k mání", kdykoliv si partner zamane. A před tím, než do ní vnikne, je někdy více, někdy méně nutné připravit půdu - předehra se tomu říká. Otázka mnohonásobných orgasmů taky není záležitostí „poručit si a mít". Někdo má problém dosáhnout byť jednoho vyvrcholení, tak proč sedět v koutě a hořekovat, že někde psali o orgastickém maratonu, bez kterého nemá cenu snad ani žít?

Obavy ze selhání jsou zabijákem vášně a dokonalost je největší mýtus ze všech - neexistuje. Objetí, humor, vášeň a něha, to jsou atributy sexuální spokojenosti, která může dopomoci k překonání překážek i objevení nových rozměrů. Do koše s předsudky!

Reklama

Související témata:

Načítám