Hlavní obsah

Autoerotikou k uspokojení

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Už se sama na sebe těším...Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

2. díl - Onanie. Už na ní není nic zvláštního. Škodlivá není, slepotu taky nezpůsobuje, takže proč se jí bránit?

Článek

Zdravotní rizika při ukájení sprchou jsme si objasnili už v prvním díle, ale na co si ještě dát pozor při privátních hrátkách? Dámy, zasvěťte se! Opatrné buďte při zasouvání předmětů neobvyklých tvarů, mohlo by dojít k poranění pochvy. Většinou se pod ruku dostane to, „co dům dá", ale ne vždy je to nejlepší řešení. Naštěstí i samotné prsty zastanou mnohé. Můžeme jimi dráždit klitoris, nebo je vsunovat do pochvy, čehož se určitě velmi rád zhostí i váš partner. Změnou rychlosti a tlaku se dá spolehlivě oddálit orgasmus, pro některé je ale několikanásobné „přerušení náběhu" na vyvrcholení nežádoucí, protože pak orgasmu nemohou dosáhnout. Co je však pro jednoho nepříjemné, druhý žádá - úmyslnými přestávkami lze naopak dosáhnout vyvrcholení ještě intenzivnějšího. Jen stěží se najdou dvě osoby, které masturbují zcela stejně, proto je důležitá s partnerem domluva, jakým způsobem to vyhovuje právě vám. Předejdete tak případnému nedorozumění.

Rozchod kvůli onanii?

Muži a onanie, to je kapitola sama pro sebe. I přes aktivní sexuální život si většina z nich nedokáže představit, že by se masturbace na delší dobu vzdali. Pro ně je to stejná přirozenost, jako si jít koupit rohlíky. Často se však ze strany partnerek setkávají s nepochopením, jelikož ženská duše mnohdy nedokáže přijmout, že se něco děje bez její účasti. Masturbujícímu partnerovi je pak jeho chování vyčteno. Na řadu přijdou předčasné závěry, obviňování, slzy. A problém je na světě. Sex se mnou mu je málo? Už ho nevzrušuji? Co dělám špatně?

Tyto i jiné otázky dokáží nahlodat mysl tak, že nejedna žena přemýšlí, zda má cenu vztah udržovat dál. Cítí zradu, bezmocnost. Proč ale ty předsudky? Masturbace není nemoc! A už vůbec ne výsada narušených osobností, jak se tradovalo ve středověku. Jestliže zásadním způsobem neovlivňuje partnerský vztah, a tím je myšlena třeba absence pohlavního styku v řádu několika týdnů i měsíců, není důvod pořádat hon na čarodějnice. Ať si partner klidně ulevuje třeba denně, nikomu a ničemu tím neškodí, prostě jen potřebuje změnu!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pozorujte svého partneraFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Přestal se mnou spát

„Já proti onanii nic nemám, ale když se mnou Marek přestal spát, pochopitelně jsem hledala, v čem je problém. Nejdřív jsem si myslela, že má milenku, ale když jsem pak našla pod postelí kapesníky plné spermatu, nebylo ani to pro mě příjemné zjištění," popisuje dvaatřicetiletá obchodní zástupkyně Andrea. „Nakonec se ukázalo, že pracovní přetlak ho dočasně zbavil chuti na klasický sex, takže si tajně ulevoval sám, aby prý po něm nikdo nechtěl ‚něco navíc'. Po čase se vše vrátilo do normálních kolejí," prozradila Andrea.

Pakliže váš partner dlouhodobě odmítá soulož, a vy přitom víte, co tajně provádí o samotě v koupelně, je ten správný čas na rozhovor. Na vině může být stres, partnerské neshody, zdravotní problémy či přepracování, které mohlo vyústit v partnerovy obavy ze selhání v ložnici. Možností je pochopitelně víc, ale není na místě podléhat panice a hned ve všem hledat vlastní selhání nebo partnerovu nevěru. Posaďte se, nalijte si něco dobrého k pití a v klidu spolu rozeberte, co by mohlo být příčinou, a dohodněte se na řešení. Je jasné, že uražeností nedosáhnete absolutně ničeho!

Reklama

Související témata:

Načítám