Hlavní obsah

Avokádová polévka: S piniovými oříšky, lučinou a špetkou chilli je dokonalá

Foto: Marcel Rozhoň

Polévka, která vám bude chutnat a dokonale vás nabudí!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Milujete avokádo, ale již nevíte, na jaký způsob ho připravit? Zkuste krémovou polévku. Dokonale vás zahřeje a je ideální jako lehký oběd do práce, po kterém se budete cítit svěže a plni energie.

Článek

Avokádo je takový malý zázrak v kuchyni, kterému nepřijde každý hned na chuť. Nejčastěji se používá do pomazánek, do salátů nebo různých dipů. Svým složením se ale toto ovoce může směle hlásit k superpotravinám, protože obsahuje velké množství tělu prospěšných látek. Při nákupu dbejte na to, aby slupka plodu nebyla poškozená a avokádo bylo měkké.

Polévka z avokáda

Pro 4 osoby budete potřebovat: 400 g brambor, 700 ml zeleninového vývaru, 30 g piniových oříšků, 1/2 citronu, 40 g lučiny, 1 avokádo, bylinkovou sůl, špetku chilli, špetku drceného římského kmínu, 1 lžíci másla, 1 šalotku

Postup: V hrnci na másle orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte špetku mletého římského kmínu, promíchejte a zalejte zeleninovým vývarem. Základ přiveďte k varu a pak přidejte oloupané a na kostičky nakrájené brambory, které vařte asi 20 minut. Pak do hrnce dejte na kousky nakrájené měkké avokádo, nastrouhanou kůru a šťávu z poloviny citronu a rozmixujte ji na hladký krém. Polévku ještě jednou prohřejte, vmíchejte do ní lučinu a stáhněte z ohně. Piniové oříšky opečte na suché pánvi. Polévku podávejte ozdobenou oříšky, bylinkovou solí a chilli.

Tip: Polévku můžete ozdobit petrželovým pestem a krutonky.

Jaké recepty z avokáda připravujete doma vy? Pokud jste zatím nic moc nezkoušeli, máme pro vás další inspiraci. Vyzkoušejte fantastickou čokoládovou pěnu s avokádem nebo avokádo plněné salátem!

Reklama

Načítám