Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Avokádová pomazánka má spoustu variant a způsobů dochucení. Znáte tu s rajčaty?

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 2 lžíce zakysané smetany
    7
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 stonky jarní cibulky
  • 2 špetky soli
  • 2 ks avokáda
  • 1 lžička tabaska
  • 2 ks rajčat
  • 1 špetka pepře
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Avokáda podélně rozkrojte, odstraňte pecky a oloupejte. Vložte je do mixéru spolu se zakysanou smetanou, citronovou šťávou a tabascem, osolte, opepřete a rozmixujte. 

02.

Směs přendejte do misky, přidejte nadrobno nakrájenou cibulku a na malé kostičky nakrájená rajčata, dle chuti ještě přisolte a promíchejte.

Načítám