Hlavní obsah

Levná pórková polévka s vejci a krupicí

Hodnocení:
(149)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Podzim se přiblížil a rána a večery už jsou chladné. Chcete se zahřát něčím rychlým, nekomplikovaným a zdravým? Tuhle polévku máte hotovou raz dva a kromě parmazánu na ni nepotřebujete nic výjimečného. Ochutnejte a budete si ji vařit každou chvíli!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 pórek
  • 4 lžíce hrubé krupice
  • olivový olej
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 3 vejce
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 špetka muškátového oříšku
Článek

Postup

Krok 1: V hrnci rozpalte trochu olivového oleje (nebo kousek másla), přidejte hrubou krupici a nechte ji chvilku smažit, pak přidejte na kolečka nakrájený pórek. Restujte tak dlouho, až začne trochu zlátnout. Pozor, základ na polévku je potřeba neustále míchat, jinak krupici připálíte! Přilijte vývar a vařte asi deset minut, dokud pórek není úplně měkký.

Krok 2: Mezitím v misce rozšlehejte vajíčka s parmezánem. Polévku dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a odstavte ji z plotny. Do stále horké, ale už ne vařící polévky pomalu za stálého míchání nalijte vajíčka se sýrem – ta sama ztuhnou, nemusíte se bát, že by zůstala syrová. A můžete podávat.

Máte rádi polévku s pórkem? Zkuste pórkový krém s lososem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.