Článek
Postup
01.
V hrnci rozpalte trochu olivového oleje (nebo kousek másla), přidejte hrubou krupici a nechte ji chvilku smažit, pak přidejte na kolečka nakrájený pórek. Restujte tak dlouho, až začne trochu zlátnout. Pozor, základ na polévku je potřeba neustále míchat, jinak krupici připálíte! Přilijte vývar a vařte asi deset minut, dokud pórek není úplně měkký.
PŘIPRAVTE SE NA PÓRKOVOU SEZONU
02.
Mezitím v misce rozšlehejte vajíčka s parmezánem. Polévku dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a odstavte ji z plotny. Do stále horké, ale už ne vařící polévky pomalu za stálého míchání nalijte vajíčka se sýrem – ta sama ztuhnou, nemusíte se bát, že by zůstala syrová. A můžete podávat.
Máte rádi polévku s pórkem? Zkuste pórkový krém s lososem.