Hlavní obsah

Švandovo divadlo láká na Viewegha. Na co se těšit?

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelní přehlídka inscenací Michala Viewegha Román pro ženy v režii Daniela Hrbka a Biomanželka v režii Dodo Gombára je zpět! I letos se tyto úspěšné svěží komedie vrací na prkna Švandova divadla.

Článek

„S myšlenkou uspořádat letní přehlídku divadelních dramatizací několika mých knih přišel producent a můj kamarád Rudolf Biermann. Považuji to za dobrý, a vlastně i logický nápad: Biomanželka i Román pro ženy patří k mým nejúspěšnějším knihám, v kinech vidělo adaptaci Románu pro ženy více než sedm set tisíc diváků – i proto oba věříme, že zmíněné tituly uspějí v divadle,“ prozradil trochu nervózně Michal Viewegh v červnu minulého roku.

Tak se i stalo. V roce 2011 vidělo představení Román pro ženy a Biomanželka ve Švandově divadle přes 14 000 diváků. A právě pro velký divácký zájem z minulého roku se Báječné léto s Michalem Vieweghem vrací i letos, a to již od 18. června! Jste srdečně zváni!

Předprodej vstupenek zajišťuje Ticketportal ( www.ticketportal.cz) a také pokladna ve Švandově divadle (Štefánikova 57, Praha 5, tel.: 257 318 666) či on-line objednávky na www.svandovodivadlo.cz.

První hit: Román pro ženy

V divadelní adaptaci slavné knihy sázavského autora hrají Jiří Langmajer, Markéta Stehlíková (alternace Hana Vágnerová), Ljuba Krbová a Bára Poláková.

Jiří Langmajer exceluje v Románu pro ženy

A o čem že představení je? Svět dvaadvacetileté Laury není ničím výjimečný. Malý byt na pražském sídlišti, sdílený navíc s matkou. Ta naštěstí často cestuje po světe, protože nesnáší Čechy, skoro tak, jako nesnáší igelitky. Pomalu vyprchávající vztah s Rickiem, který na Národní třídě prodává mobily. Noční telefony od kamarádky, které opět někdo zlomil srdce. A stereotypní život redakce časopisu Vyrovnaná žena. Nic zvláštního. Ovšem jen do okamžiku, než se objeví samotář Oliver. Pro Lauru málem „Pan Božský“, pro matku stárnoucí lůzr, kterého už nikdy v životě nechtěla potkat.

Termíny představení: 18. 6., 19. 6., 20. 6., 21. 6., 23. 6. 2012...

Druhé lákadlo: Biomanželka

Ve druhé inscenaci z cyklu Báječné léto s Michalem Vieweghem hrají Filip Čapka, Petra Hřebíčková, Kristýna Frejová, Vasil Fridrich, Gustav Řezníček a Réka Derszi Gombár.

Na co se těšit? Zdánlivě humoristický, ale rozhodně groteskní a vtipný příběh o tom, kterak se namistrovaný spisovatel Mojmír postupně propadá na hodnotovém žebříčku své manželky do druhé desítky aneb Jak se Popelky mění ve vlčí ženy a co s tím, když ženy čurají vestoje. Hra o komické srážce dvou životních stylů o tom, jak má vypadat současný normální život.

Co čekat od takové bio manželky?

Jeviště je bojiště, na kterém se střetávají tři silné charaktery. Každý vyzbrojený ostrými náboji argumentů, oblečený v neprůstřelné vestě monologu, směšný přesvědčením o sobě samém. Průsečíky slov mají zvuk řinčení mečů, do vzduchu létají jiskry z ohroženého ega, které na sebe pohlíží tak vážně, až je trapné, přemrštěné a komické.

Termíny: 26. 6., 27. 6., 28. 6., 10. 7., 12. 7., 13. 7., 17. 7., 18. 7.,19. 7. 2012

Na ukázky, sestřihy, či jednotlivé scénky z představení se můžete podívat na www.youtube.com/bajecneleto. Další termíny na srpen a září 2012 budou zveřejněny do 30. 6. 2012.

Reklama

Související témata:

Načítám