Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: nblx, Shutterstock.com

Foto: nblx, Shutterstock.com

Dnes vám nabízíme šťavnatý barevný špíz. Je to lahůdka, která vás nikdy nezklame. Tedy pokud nejste zrovna vegetariáni. Zkusíte ho?

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 klas kukuřice
  • 1 ks cukety
  • 1 ks lilku
  • 1 ks cibule
  • 8 ks cherry rajčat
  • 3 ks paprik
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 sklenička hořčično-koprového nebo křenového dresinku
  • 100 g slaniny
  • 400 g kuřecích řízků
  • 1 ks červené cibule
Článek

Postup

01.

Kuřecí maso nakrájejte na kousky asi 2 x 2 cm a naložte je alespoň na 4 hodiny do dresinku. Výborný je křenový nebo hořčično-koprový. Dresinky můžete samozřejmě různě střídat, nebo část masa naložit do jiné omáčky, chutě špízu pak budou ještě pestřejší.

02.

Zeleninu a slaninu nakrájejte na přibližně stejně velké kousky, jako je maso.

03.

Gril roztopte na střední žár a připravte si grilovací jehly. Na ty střídavě napichujte všechny připravené suroviny, a špízy pak rozložte na gril. Pokud chcete, aby si zelenina zachovala barvu, dejte pod špízy alobal a pečte je pomaleji na kraji grilu.

04.

Špízy postupně otáčejte, vždy stačí asi 3–4 minuty. Tím, že je maso naložené, se rozhodně nestane, že by mu pečení trvalo déle než cuketě! Na závěr dle chuti osolte a opepřete.

Zkusit můžete i naše další dva tipy na letní špízy.

Reklama

Související témata:

Načítám