Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Batáty nebo-li sladké brambory mají bílou nebo oranžovou dužinu, ale oba druhy mají stejnou nasládlou a velmi příjemnou chuť. A navíc jsou velmi dobře stravitelné.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks rajčat
  • 1 ks šalotky
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 100 g balkánského sýru
    7
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 4 ks batátů
  • 2 lžíce balzamikového octa
    12
  • 3 lžíce olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Batáty oloupejte, překrájejte na kousky, pokropte olejem a dejte na plechu upéct do trouby. Po vychladnutí je můžete ještě pokapat olejem.  

02.

Rajčata nakrájejte na kousky a šalotku na kolečka. Vše v míse promíchejte s octem, nasekanou bazalkou a nasekanými lístky tymiánu.

03.

Osolte a opepřete. Salát podávejte posypaný rozdroleným balkánským sýrem.

Načítám