Hlavní obsah

Beauty trendy z přehlídkových mol: Na co se můžete těšit?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S každou novou sezonou přichází nové trendy. Co bude vévodit make-upu na jaře 2019? Podívejte se, co se objevovalo na módních přehlídkách 2018 během týdnů módy zaměřených na letošní trendy. Vybraly jsme to nejlepší!

Článek

Jakou inspiraci nabídly přehlídky zaměřené na jaro/léto 2019? Nechybí extravagance, ale v popředí je přirozenost. Našli jsme tam i několik nápadů na líčení nejen na červený koberec. Zaujalo nás především líčení v barvě roku – korálové, na výsluní se budou stále držet zelené stíny, grafické linky a samozřejmě červená rtěnka. Od New Yorku přes Milán a Paříž až k Londýnu – co bude trendy v oblasti krásy?

Korálová všude

Barvou roku 2019 je sytě korálová, a ta se také odrazila ve vzhledu modelek na lednové přehlídce Marca Jacobse (55). Kromě líčení v této barvě měly některé nabarvené i vlasy do pastelově oranžové. Na přehlídce značky Josepha Altuzarra (36) byl make-up ještě více oranžový. Pokud máte modré nebo zelené oči, zkuste ho, uvidíte, jak vám jejich barvu perfektně zvýrazní.

Foto: Profimedia.cz

Newyorská přehlídka Marca Jacobse pro jaro/léto 2019Foto: Profimedia.cz

Klasické kouřovky

Asi nejvíc se ztotožňujeme s líčením, které měl na módní show americký návrhář Dennis Basso (63). Hnědé kouřovky, protáhlá kočičí linka a nude lesklé rty jsou skvělou kombinací a tento typ líčení využijete do práce i na večírek.

Foto: Profimedia.cz

Zákulisí přehlídky Denissa Basse v září 2018 na newyorském týdnu módyFoto: Profimedia.cz

Zelené stíny

Barvy vpřed! Tímto heslem se očividně řídili na přehlídkách Versace a Erdem. U obou make-upů byl zbytek tváře nalíčen velmi střídmě, aby zelená barva na očích vynikla co nejvíce. Jak si s touhle barvou poradit u vás doma před zrcadlem? Mrkněte na tutoriál zde!

Foto: Profimedia.cz

Modelka Emily Ratajkowski (27) na přehlídce pro jaro/léto 2019 Versace v Miláně v září 2018Foto: Profimedia.cz

Francouzský šarm

Jeden z nejkrásnějších make-upů měly modelky na přehlídce návrháře Naeema Khana (60). Zářivě červená rtěnka s leskem strhávala největší pozornost, ale rozhodně si ji zaslouží i tvářenka, která přechází v oční stíny. Také si všimněte precizně naneseného rozjasňovače, je to celé mistrovská práce. Nicméně nanesení tvářenky až k očím může být ošemetné, zkuste ji využít jen jako stíny.

Foto: Profimedia.cz

Zákulisí přehlídky Naeema Khana pro jaro/léto 2019 na newyorském týdnu módyFoto: Profimedia.cz

Perfektní pleť

Módní dům Fendi vsadil na přehlídce v Miláně na přirozenou pleť, která vypadá, jako by na sobě neměla ani špetku make-upu. Opět je v kurzu pyšnit se především pěstěnou pletí, kterou líčidly jen pozvednete, nikoliv zakytujete. Ovšem povoleno je trochu podvádět – na modelkách jsme si mohli všimnout „vytesaných“ lícních kostí pomocí konturování a jasu, který dokáže tváři dodat jen rozjasňovač.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Gigi Hadid (23) na přehlídce pro Fendi v MiláněFoto: Profimedia.cz

Romantický vzhled

Líčení do romantického stylu se objevilo na několika přehlídkách, na fotce můžete vidět jednu z modelek z přehlídky módního domu Giorgio Armani. Stejnou paletu barev využili i make-up artisté na přehlídce Brandona Maxwella (32), kde líčení bylo stylizované do vzhledu Barbie – růžové stíny, tvářenka a jemně růžová rtěnka. Možná to na vás působí až moc sladce, ale jemná růžová nádherně projasní tvář.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka módního domu Giorgio Armani v září v MiláněFoto: Profimedia.cz

Výrazné obočí i řasy

Zdá se, že výrazné a přirozené obočí jen tak z kurzu nevyjde. Divoké a husté bylo možno vidět na několika přehlídkách včetně značek Fendi nebo Moschino. Nutno však dodat, že pokusy o návrat tenké linky zde byly také – například takové měla Rihanna (30) na zářijové titulce „Vogue“ nebo modelky na přehlídce Gucci. My jsme ale rádi, že přirozenost je pořád o krok napřed.

Co se týče řas, ty byste měly udržovat přirozeně zvýrazněné – tedy uměle prodloužené řasy už jsou passé (díky bohu). Pokud vám příroda nenadělila takové, jaké byste si přály, zkuste „Lash lifting“. Jedná se o proceduru, která vám řasy zvýrazní a natočí, takže i bez řasenky budou vypadat skvěle, ale zároveň ne uměle.

Foto: Profimedia.cz

Kaia Gerber (17) na přehlídce pro Max Mara na milánském týdnu módyFoto: Profimedia.cz

Twiggy image

Potvrzením, že výrazné řasy budou hrát prim, byla i přehlídka módního domu Prada. Modelky se pyšnily výraznými řasami, které proslavila hlavně modelka Twiggy (69) v šedesátých letech. Všimněte si dalšího trendu – ofiny neustoupí do pozadí ani tento rok. Co zkusit tuhle krátkou (baby bangs)?

Foto: Profimedia.cz

Zákulisí přehlídky pro módní dům Prada na milánském týdnu módyFoto: Profimedia.cz

Grafická linka

Na výsluní se budou držet i grafické linky. Jsou hlavně pro ty z vás, které se nebojí experimentovat. Všechny modelky na přehlídce značky Rochas měly přehnané kočičí linky, ale ostatní make-up artisti je omezili jen na zahnuté ocásky. Jak na takové, se dozvíte ve videu zde!

Foto: Profimedia.cz

Make-up pro přehlídku značky Rochas na pařížském týdnu módyFoto: Profimedia.cz

Který z trendů se vám líbí nejvíc?

Reklama

Související témata:

Načítám