Hlavní obsah
3,3
(12)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Společně s námi jste už mohli ochutnat například vídeňský sachr. Pojďme pokračovat v malém cestování kuchařkou! Připravili jsme lahodný dezert, v jehož názvu najdete slavné město. Odoláte mu? Jen stěží!

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Spodní vrstva
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 80 g cukru krupice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička citronové kůry
  • 100 g marmelády
Prostřední vrstva
  • 200 g vlašských ořechů
  • 50 g cukru moučka
  • 4 lžíce rumu
  • 100 ml mléka
Horní vrstva
  • 4 ks vejce
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
Poleva
  • 80 g másla
  • 200 g čokolády na vaření
Článek

Postup

01.

Připravte si plech, který vyložte pečicím papírem. Do mouky přidejte na kousky pokrájené máslo, cukr, prášek do pečiva a citronovou kůru. Vypracujte hladké těsto, které malým válečkem přímo na plechu rozválejte. Tuto spodní vrstvu dejte do trouby na 10 minut péct při 180 stupních Celsia.

02.

Mezitím si připravte další dvě vrstvy. Ořechy smíchejte s cukrem, rumem, mlékem, dobře propracujte. Dále oddělte žloutky od bílků, z bílků vyšlehejte tuhý sníh, žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a do základu potom střídavě přimíchávejte mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků.

03.

Předpečený základ vyndejte z trouby, potřete ho marmeládou a rozprostřete na něj nejprve ořechovou nádivku, poté i piškotové těsto. Vraťte zpět do trouby a pokračujte v pečení asi 30 minut.

04.

Když jsou řezy zchladlé, ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a řezy jí polijte. Nechte ztuhnout, krájejte horkým nožem a vychutnávejte.

Koukněte i na další tip na řezy s čokoládovou polevou a rumem.

Reklama

Související témata:

Načítám