Hlavní obsah
Foto: Cryptographer, Shutterstock.com

Foto: Cryptographer, Shutterstock.com

Ať už s ovocem, s masem, nebo zeleninou, štrúdl se dá jíst teplý i studený. Kdo by neznal jeho variantu s jablky?

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 štrúdl
  • 1 balíček listového těsta
    1
  • 1 lžíce strouhanky
    1
  • 4 ks jablek
  • 1 hrst rozinek
  • 1 hrst vlašských ořechů
    8
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 ks vejce
    3
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na pomoučeném vále z listového těsta vyválíte placku, zlehka posypete strouhankou a zhusta nastrouhanými jablky. Na ně nasypete rozinky, vlašské ořechy, mletou skořici, moučkový cukr a opět strouhanku.

02.

Zarolujete, vložíte na pečicí papír na plech, potřete rozšlehaným vajíčkem a na několika místech propíchnete vidličkou. V předehřáté troubě pečete asi 40 minut, vyjmete a pocukrujete.

Štrúdl je klasika, která potěší snad každého. jaký je nejoblíbenější u vás doma? 

Související témata:

Načítám