Hlavní obsah

Bílá košile - hvězda šatníku!

Foto: Bandolera

Každý si najde svůj stylFoto: Bandolera

Reklama

Bílá košile je základní stavební prvek šatníku. Visí vám ve skříni? Potom máte co na sebe. Hodí se k sukni i kalhotám, do přírody i města, nosí se v každém ročním období. Lichotí každé postavě, když ji správně vyberete. Na co se tedy zaměřit?

Článek

Bílá košile se lehce kombinuje s ostatními kousky garderoby. Jen je potřeba vybrat ten správný styl a střih. Při výběru nešetřete na materiálu a klaďte důraz na zpracování. Máte-li jednu dokonalou, vydá to za tucet horních dílů. Musí perfektně sedět v ramenech, mít perfektně zpracovaný límeček a knoflíkové dírky. Je až s podivem, kolik různých střihů, zdobení a vychytávek, může tento kousek oblečení mít.

Varianty košil

Košile může být s límečkem, se stojáčkem nebo zcela bez fazony. Rukávy mají také spousty variant manžety, volány, krátké, dlouhé nebo žádné. Profesní šatník se bez ní neobejde, je neoddělitelnou součástí byznys oblečení. Každý si najde pro sebe ten nejdokonalejší kousek. Nejběžnější bývá ta, která je k nerozeznání od pánské košile, jen je mírně projmutá, taková košile sluší naprosto každému, zejména když je z kvalitního jemného materiálu, který drží tvar, netrčí a nemuchlá se. Košile není jen pánský look, může být i romantická a extravagantní, záleží jen na detailech. Ta čistě v pánském stylu se velmi dobře hodí do kalhotových kostýmů, kalhotám ale i džínům. Nemá zdobící detaily.

Trendy detaily

Velmi módní jsou v přední části volány nebo zdobení mašlí či velkou textilní květinou (viz Michelle Obama). Ve velké míře se objevují košile s nabíraným rukávem v rameni nebo manžetě. Zajímavé jsou i sklady na rukávech nebo zádovém díle. Časté bývá i sámkování na prsou. Ozdobou můžou být i nápadité knoflíky. Velmi zajímavý efekt vzniká kombinací různých materiálů např. límec z madeiry, manžety ze saténu, transparentní sedlo košile apod. U košil se hodně objevuje i asymetrie, kdy jeden postranní díl je delší, opticky to zeštíhluje postavu, stejně jako když je košile vybraná na bocích. Košile má skutečně nespočet variant, lehce naleznete model, který lichotí vaší postavě.

Foto: Bandolera

Vybírejte pouze dobře padnoucí modelyFoto: Bandolera

Vybírejte s rozmyslem

Košile nesmí být velká ani malá. Větší o číslo vám zbytečně přidá na objemu a to nechce nikdo. Ta o něco menší zase odhalí zařevájící se podprsenku. Košile s řasením pod prsy vám objem hrudi znásobí. Rovný střih zamaskuje bříško, ale zároveň opticky zmenší poprsí, když není rozepnutá do půlky hrudi. Na košili se bezpečně pozná, u které značky nakupujete a kolik stála.

Nechte vyniknout její křehké kráse

Zajímavé jsou košile přepásané tenkým i širokým páskem. Hodí se k nim na krk dlouhé i krátké řetězy, nebo velké i malé přívěsky do výstřihu. Méně se snesou s velkými korály, ale samozřejmě to závisí na celé skladbě oblečení. Přes manžety vypadají moc pěkně náramky. Košile a šátek, to jde také k sobě.

Kam vyrazit za inspirací

Butiky Anima Tua, Alice Abraham, Bandolera,Tatiana, Benetton, Marks, Versace, Armani, Pierre Cardin aj. Vybírejte a neustupujte ze svých nároků.

S bílou košilí máte vždy co na sebe!

Reklama

Související témata:

Načítám