Hlavní obsah

Žárlivost podle horoskopu: Od Berana čekejte scény, Blíženec umí přimhouřit oko

Foto: REDPIXEL.PL, Shutterstock.com

Foto: REDPIXEL.PL, Shutterstock.com

Reklama

Každý z vás už asi někdy pocítil ostré bodnutí žárlivosti, když sledoval partnera či partnerku, jak se baví s někým jiným, směje se cizímu vtipu nebo se usmívá nad smskou, která nebyla od vás. Není ale žárlivost jako žárlivost. Některá znamení horoskopu reagují vztekle a iracionálně, v jiných žárlivost vyvolá maximálně lehké podráždění...

Článek

Než s někým začnete chodit a známost se změní ve vážný vztah, měli byste si proklepnout také to, jak vaše drahá polovička žárlí – jestli má nesmyslně horkou hlavu a umí ztropit scénu i kvůli naprosté maličkosti, nebo naopak bere věci s klidem. Jak na tom jsou jednotlivá znamení horoskopu?

Beran (21. 3.–20. 4.) 

Berani jsou jedni z nejhorších žárlivců celého horoskopu. Jsou ve vztahu zmítaní vášněmi a city a dokáže je vyvést z míry i naprostá maličkost, které byste nepřikládali váhu ani omylem. Jestli někdo umí ztropit pořádnou scénu, pak právě oni. A že jsou kolem vás další lidi? To Berany rozhodně nezastaví. Když jsou vzteklí a ublížení, vidí rudě a nekoukají napravo ani nalevo, prostě se vztekají. Ve vztahu potřebují být často ujišťováni o tom, že je jejich láska opětovaná. Vaše soužití by mělo být založené na stoprocentní upřímnosti, jinak vám to dají pěkně sežrat.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Býci ve svém životě potřebují jistotu, chtějí mít partnera či partnerku, na které se mohou spolehnout. Láska je pro ně ohromně důležitá, a to, že jejich drahá polovička kouká po někom jiném, snášejí opravdu špatně. Spíše než by ale ztropili pořádnou scénu, prostě se stáhnou do sebe, budou se chovat odtažitě a nepřístupně. A pokud je překročena nějaká mez, pak prostě odejdou. Vztah vybudovaný na důvěře je pro ně důležitější než cokoli jiného. Než aby zůstávali někde, kde nedostávají podle svého přesvědčení lásky dostatek, zůstanou sami. Neumí odpustit.

Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Býci zklamání prožívají těžce, ale tišeFoto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.) 

Blíženci jsou velmi společenská a komunikativní stvoření, takže to, že si jejich partner či partnerka povídá s někým jiným, jim rozhodně žíly netrhá. Stejně tak berou jako součást společenské interakce lehký flirt nebo koketní mrknutí – sami činí totéž a nepřikládají takovému chování žádnou důležitost. Mají ale velmi jasně nastaveno, kdy je to ještě nevinné koketování a kdy už prachsprostá nevěra. Pokud tuhle hranici překročíte, Blíženec na vás nebude křičet, ale prostě vám to oplatí. To je jeho projev žárlivosti – oko za oko.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Pro romantické Raky je čistá a upřímná láska tou největší hodnotou a přesně takovým způsobem sami milují. Na oplátku ale čekají totéž – nikdo kromě nich by pro partnera či partnerku neměl existovat, ani na vteřinu. Žárlivost a podezřívavost podle nich k pravé lásce patří a vyjadřují tak své zamilování a oddanost. Nikdy však nedělají scény na veřejnosti, tam vždycky zachovají dekorum. Jejich drahá polovička si to pěkně slízne až doma, kde jí bude vyčteno první poslední. Pokud jdete do vztahu s Rakem, myslete na to, že tohoto chování se nejspíš nikdy nezbavíte.

Lev (23. 7.–22. 8.) 

Možná jste si mysleli, že král horoskopu ztropí pěkný cirkus, jakmile se kolem jeho polovičky někdo jiný jen projde – tak to ale vůbec není. Lvi jsou hrdí a pyšní, a proto svou žárlivost a ochranitelské instinkty pečlivě schovávají. Nikdy vám neřeknou, že žárlí, je to pro ně otázkou cti. A i když to uvnitř jich třeba pořádně vře, budou k vám o to milejší, pozornější a laskavější, aby všechny chutě na někoho jiného rychle zaplašili. Jakmile ale Lvy skutečně podvedete a oni pro to mají důkaz, je konec. Jejich hrdost a ego takové ponížení rozhodně neskousnou.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Pro Panny je důvěra základem vztahuFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.) 

Panny nejsou příliš vášnivým znamením, věci prožívají velmi klidně a spořádaně, jako kdyby měly i emoce nalinkované. Proto nežárlí. Nikdy. Nevěra a neupřímnost je pro ně ostatně naprosto cizím konceptem a na svého partnera či partnerku zcela spoléhají, mají k němu bezmeznou důvěru. Panny nikdy nedělají scény, ani se přehnaně nevyptávají, protože v jejich vesmíru k  žárlivosti není důvod. Pokud je však zradíte a ony na to přijdou, stejně poklidně a bez sebemenšího projevu emocí zmizí. Protože důvěra je pro ně základním kamenem všeho.

Váhy (23. 9.–23. 10.) 

Pro Váhy je život ve vztahu naprostou přirozeností a nerady zůstávají single. Jejich žárlivost se odvíjí od toho, jak moc jjim na vztahu záleží – je vlastně pozitivním znamením! Pokud vám totiž u Vah všechno prochází, znamená to, že vztah neberou vážně. Žárlivost je u nich důkazem, že mají druhého skutečně rády a chtějí, aby daný vztah vydržel. Váhy milují pozornost, takže pokud s nimi někam vyrážíte, připravte se na to, že večer zkrátka strávíte s nimi. Pokud se cítí zanedbané nebo přehlížené, přisají se na svého partnera či partnerku a o to více ho sledují.

Štír (24. 10.–22. 11.) 

Štír je někdo, v kom rozhodně žárlivost vzbuzovat nechcete. Ohromně vášnivé znamení bublá protichůdnými city a pocity vlastně neustále, takže když ho k žárlení ještě trošku postrčíte, vypukne to pravé peklo. Štíři většinu svých pocitů dlouho skrývají za svou záhadnou fasádou, ale věřte, že se to v nich vaří a že to pocítíte. Jakmile totiž jednou vybuchnou, je to obří a nedá se to zastavit, dokud se nevyzuří. Létající nádobí, ošklivá slova a věci, co je budou mrzet – pokud se utrhnou ze řetězu, počítejte se vším. Nikdy ale nežárlí bezdůvodně nebo kvůli maličkostem.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Štíři nikdy nežárlí bezdůvodněFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.) 

Pro Střelce je ohromně důležitý koncept osobní svobody a nikdy by si nedovolili svého partnera či partnerku nějak omezovat – a to ani žárlivostí. V hlavě to mají zkrátka nastaveno jinak: pokud s někým chtějí být, tak s ním prostě budou a s nikým dalším si nic nezačnou. Pokud to má druhý stejně, skvělé. A pokud ne? Nic se neděje. Komunikace a vztahy jsou přece něco, co se přirozeně vyvíjí a Střelce tahle hra ohromě baví. Jsou zastánci klidného vyjasnění situace a toho, aby každý došel k takovému výsledku, jaký si pro sebe přeje. Vztahy s nimi patří mezi ty nejtolerantnější.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.) 

Jak jsou Kozorozi ve všech aspektech života ohromně praktičtí a pragmatičtí, láska jim prostě tak trochu... nejde? Cítí se v ní velmi nejistě a je pro ně trochu nepohodlné, že je to disciplína, kde nemohou spoléhat jen na sebe, ale musí počítat taky s tím druhým. Z téhle nejistoty pak vyplývá jejich žárlivost – mají pocit, že všichni ostatní v tom umí chodit daleko líp, takže pro ně není problém Kozorohy jakkoli podrazit. Ačkoli však žárlivost cítí, nebudou pravděpodobně dělat scény, na to jsou příliš disciplinovaní. Myslete však na to a snažte se jim být průvodcem, kterého potřebují.

Vodnář (21. 1.–20. 2.) 

Pro Vodnáře jsou vztahy trochu... jiné. Jako by přiletěli z Marsu. Nevnímají totiž lásku jako cit vázaný k jednomu konkrétnímu člověku, ale jako všeobjímající záležitost, které chtějí pocítit co nejvíce. A jestli to bude s jedním nebo s druhým? To už je jedno. Rozhodně nežárlí a nikoho nijak neomezují, ale totéž očekávají od druhých. Jejich doménou je svoboda, volnost a otevřené vztahy, nejsou zkrátka příliš monogamně nastavení. Jakkoli druhým nechtějí ublížit, zvlášť když jim na nich záleží, neumí si zkrátka představit, že by všechnu svou náklonnost věnovali jednomu člověku. Mají jí na rozdávání...

Ryby (21. 2.–20. 3.) 

Pro Ryby je láska ohromně důležitá, ale žárlí tak nějak po svém – nedělají scény partnerovi, ale sobě. Tito jedinci sami sebe topí v obavách a hrůze z toho, že je partner či partnerka opustí, protože nejsou dost dobří, dost krásní, dost dokonalí, protože je zkrátka na světě tolik lepších lidí. A všechnu žárlivost obracejí ve vztek sami na sebe. Na druhou stranu mají Ryby rády, když partner žárlí na ně – cítí se pak milovány a berou to jako důkaz toho, že na nich partnerovi záleží. Samozřejmě všeho s mírou, neustálé skenování telefonu či e-mailu nemůže mít rád nikdo.

A co vy, žárlíte na svého partnera či partnerku? 

Reklama

Související témata:

Načítám