Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Také se občas necháte nalákat na svůdné obrázky bohaté náplně v kupovaných wrapech, ale pak ji uvnitř marně hledáte? Tak tahle tortilla vás nezklame: jemné krůtí maso doplňuje kousek křupavé slaniny a bohatá zeleninová obloha.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 kusů
Pošírovaná krůtí prsa
  • 500 g krůtích prsou
  • 2 plátky citronu
  • 2 snítky listové petržele
  • 1 list bobkového listu
  • 2 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého černého pepře
  • 1/2 lžičky soli
Dresink
  • 100 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
    7
  • 2 lžíce majonézy
    3
  • 1 lžička dijonské hořčice
    10
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Kromě toho budete potřebovat
  • 12 ks slaniny
  • 6 listů římského salátu
  • 3 ks rajčat
  • 6 ks pšeničných tortill
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Základ náplně tvoří krůtí pošírované maso. Krůtí prsa rozřízněte na dva stejně velké kusy, vložte je do hrnce, do kterého se vejdou tak akorát, a zalijte je vodou. Přidejte všechny další ingredience a pomalu přiveďte k varu. Až se začne voda vařit, stáhněte plamen na velmi mírný, posbírejte pěnu a těsně pod bodem varu maso táhněte 15 minut. Poté plamen vypněte a nechte ho pod pokličkou ještě 30 minut dojít.

02.

Plátky slaniny rozložte na plech vyložený papírem na pečení a v troubě pod grilem je opečte dokřupava, bude jim stačit 8 až 10 minut.

03.

Rajčata rozkrojte na půlky a vydlabejte semínka. Dužinu nakrájejte na menší kostky. Z listů salátu odstraňte tuhá žebra, omyjte je a nechte dobře oschnout.

04.

Krůtí prsa vyjměte z tekutiny, ve které se pošírovala, a nakrájejte je na tenké plátky (vodu sceďte a použijte jako základ na polévku). Na dresing v misce dobře vidličkou promíchejte všechny ingredience na jemný a hladký krém.

05.

Každou tortillu potřete připraveným dresingem, rozložte na ni listy salátu, pátky krůtího masa, dva kousky křupavé slaniny a kostičky rajčat. Spodní pětinu tortilly přeložte přes náplň a poté ji smotejte jako palačinku.

Tip: Když chystáte tortilly do krabičky na výlet, tak je smotané zajistěte ve spodní třetině kouskem alobalu, papíru na pečení nebo provázkem.

A jaké jiné dobroty připravujete na výlety vy? My nedáme dopustit na řízek v chlebu, sekanou v housce a slaný cuketový koláč.

Související témata:

Načítám