Hlavní obsah
3,8
(13)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Také se občas necháte nalákat na svůdné obrázky bohaté náplně v kupovaných wrapech, ale pak ji uvnitř marně hledáte? Tak tahle tortilla vás nezklame: jemné krůtí maso doplňuje kousek křupavé slaniny a bohatá zeleninová obloha.

15 min.
Příprava
15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 kusů
Na pošírovaná krůtí prsa budete potřebovat
  • 500 g krůtích prsou
  • 2 plátky citronu
  • 2 snítky petrželové natě
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého černého pepře
  • 1/2 lžičky soli
Na dresing
  • 100 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Kromě toho budete potřebovat
  • 12 ks plátkové slaniny
  • 1 římský salát
  • 3 rajčata
  • 6 pšeničných tortill
Článek

Postup

01.

Základ náplně tvoří krůtí pošírované maso. Krůtí prsa rozřízněte na dva stejně velké kusy, vložte je do hrnce, do kterého se vejdou tak akorát, a zalijte je vodou. Přidejte všechny další ingredience a pomalu přiveďte k varu. Až se začne voda vařit, stáhněte plamen na velmi mírný, posbírejte pěnu a těsně pod bodem varu maso táhněte 15 minut. Poté plamen vypněte a nechte ho pod pokličkou ještě 30 minut dojít.

02.

Plátky slaniny rozložte na plech vyložený papírem na pečení a v troubě pod grilem je opečte dokřupava, bude jim stačit 8 až 10 minut.

03.

Rajčata rozkrojte na půlky a vydlabejte semínka. Dužinu nakrájejte na menší kostky. Z listů salátu odstraňte tuhá žebra, omyjte je a nechte dobře oschnout.

04.

Krůtí prsa vyjměte z tekutiny, ve které se pošírovala, a nakrájejte je na tenké plátky (vodu sceďte a použijte jako základ na polévku). Na dresing v misce dobře vidličkou promíchejte všechny ingredience na jemný a hladký krém.

05.

Každou tortillu potřete připraveným dresingem, rozložte na ni listy salátu, pátky krůtího masa, dva kousky křupavé slaniny a kostičky rajčat. Spodní pětinu tortilly přeložte přes náplň a poté ji smotejte jako palačinku.

Tip: Když chystáte tortilly do krabičky na výlet, tak je smotané zajistěte ve spodní třetině kouskem alobalu, papíru na pečení nebo provázkem.

A jaké jiné dobroty připravujete na výlety vy? My nedáme dopustit na řízek v chlebu, sekanou v housce a slaný cuketový koláč.

Reklama

Související témata: