Hlavní obsah

Bolesti hlavy či při menstruaci? Pomoc hledejte v čakrách!

Foto: thinkstock

Bolest hlavy může souviset s šestou čakrou na čeleFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy často trápí silná menstruace nebo bolesti hlavy. Proč? Odpověď možná ukrývají čakry. Včetně návodu, jak trable a projevy zmírnit nebo se jich zbavit zcela!

Článek

Čakra znamená v překladu kolo. Základních čaker, ve kterých proudí energie, je v našem těle sedm, každá má jinou barvu a význam. Jsou umístěny stupňovitě nad sebou, celek lze vnímat jako auru, tedy energetický obal těla. Je-li čakra oslabená či zablokovaná, projevuje se oslabenou barvou v auře a potížemi v orgánech, které se v daném centru nacházejí. Ovšem svítí-li barva „moc“, jde o přebytek energie, který může dělat problémy také. Ideální stav je rovnováha.

Harmonizaci čaker můžete napomoci uvědoměním si toho, co vám tělo sděluje – následným léčením, intuitivním či vědomým posilováním barvami, drahokamy, vůněmi květin a podobně. A jaké ženské zdravotní potíže se v souvislosti s čakrami objevují nejčastěji?

Močový měchýř? Doplňte červenou barvu!

Pokud vás často trápí problémy s močovým měchýřem, zaměřte se na první čakru. Nachází se na perineu (stydká spona), u mužů na kostrči, a její barva je jasně červená. Vztahuje se k základním životním potřebám, jistotě, vitalitě. Strach z materiálního zabezpečení, nízké sebevědomí, omrzelost, egoismus, nervózní hektičnost, nadbytek sexuální energie, závislost na materiálních hodnotách svědčí o disharmonii.

S čím ještě čakra souvisí:Kosti, nehty, zuby, kříž, pohlavní orgány, krev, páteř.

Pomoc: Stůjte „nohama na zemi“, doplňte si červenou v jídle, oblečení, či v domácnosti. Je-li červené moc, znervózňuje vás, uberte ji.

Foto: thinkstock

Oslabená oranžová čakra může stát za bolestivou menstruacíFoto: thinkstock

Bolestivá menstruace? Omezte empatii!

Pokud vás trápí bolestivá menstruace, dost možná to souvisí s druhou, sakrální čakrou, kterou najdete na šířku dlaně pod pupíkem. Její barva je oranžová. Zahrnuje oblast sexuality, tvořivosti, emocionality, instinktů. V tomto centru sídlí základní životní síla. Disharmonií utrpí láska k dětem, humor, tvořivost. Namísto toho se projeví agresivita, vznětlivost, frigidita, pocity viny, úzkostlivost a zábrany.

S čím ještě čakra souvisí: Slezina, kapaliny v těle moč, sliny, artritida, prsní žlázy, bolesti v podbřišku, ledviny, otoky, kůže, ženské pohlavní orgány.

Pomoc:Pijte, nepřehánějte to s empatií, ani s vůlí u zdolávání překážek.

Foto: thinkstock

Nepodceňujte moc čaker!Foto: thinkstock

Bolesti hlavy? Moc přemýšlíte!

Neschopnost hodit neřešitelné za hlavu a počkat, přehnané přemýšlení a rozbory situací, to vše vám oslabuje šestou čakru v úrovni čela více než mužům, spojenou s častými bolestmi hlavy. Šestá čakra je centrem moudrosti a šestým smyslem, její barva je světle fialová a indigo (stříbrná). Navíc všech sedm čaker má odpovídající centra i v hlavě, takže se v ní odráží i stav celého těla. Disharmonie může vyústit ve zranitelnost, fanatismus, povýšenost, manipulování či sobectví.

S čím ještě čakra souvisí: Oči, nos, celé tělo.

Pomoc:Udělejte si čas od času chvilku jen pro sebe, naučte se nad zbytečnostmi mávat rukou a na pomoc se naučte relaxovat.

Další potíže, které souvisí s čakrami

  • Žlučník, játra, žaludek, chronická zácpa, to všechno vás může zlobit nejen ze stravy, ale i od „nervů“. Souvisí to se třetí čakrou, jejíž barva je zářivě žlutá. Je třeba posílit sebevědomí a zapomenout na perfekcionismus.
  • Srdce, plíce, imunita, napětí v šíji ovlivňuje vyváženost čtvrtého centra kolem srdce. Barva je zelená, hodně pomůže pobyt v přírodě, a to i od sebelítosti či přehnaných požadavků.
  • Chronický kašel, astma, plíce, štítná žláza, krk, hrtan, nervy, svaly a uši mohou souviset s problémy v komunikaci, tedy krční čakrou. Její barvou je světle modrá, disharmonie se projevuje plachostí, strnulostí, přehnanou až arogantní sdílností.
  • Časté migrény, frustrace, destruktivní nálady, nedostatek rozhodnosti, ráznosti, radosti ze života svědčí o nevyváženosti sedmé čakry, sídlící od temene těsně nad hlavou, její barva je fialová (zlatá).

A nezapomeňte, že máte v těle všechny čakry a všechny spolu souvisí.

Reklama

Načítám