Hlavní obsah

Boty podzim/zima 2010. Jsou sexy!

Foto: Thinkstock

V podzimní kolekci si určitě vybereteFoto: Thinkstock

Reklama

V kolekcích obuvi pro nadcházející sezonu podzim/zima 2010 se objevují klasické lodičky, tzv. office look, ale i farmářský styl nebo sportovní stejně jako elegance i glamour. Vyberou si ženy, které milují vysoké podpatky, ale i nízké podešve. Je na co se těšit, protože je z čeho vybírat.

Článek

Barvy jsou decentní a harmonické

Kolekcím opět dominuje černá barva, možná i o trochu víc než minulou zimu. Vytratila se hnědá, která uvolnila místo pepřové a tmavě šedé. V menší míře se objevuje petrolejová a tmavě modrá. Ale nechybějí ani „vlaštovičky“ bílé, červené, fialové.

Z materiálů převládá kůže, matný vzhled. Platí čím matnější, tím lepší. Vedle nelesklých napa-kůží se používají materiály velur a nubuk. Velury pak především pro mladistvou robustní obuv.

Tvary špiček a podpatků

Dominantní zůstávají kulaté tvary špiček, ale už se objevují i zúžené špičky, avšak ne příliš protáhlé. Potěšené budou ty, co milují vysoké štíhlé podpatky, které jsou tak úchvatně sexy, protože v kolekcích převažují. Samozřejmě vedle toho jsou nízké podešve, ale i podpatky trychtýřové a špalíkové. Záleží na tom, pro co si obuv vybíráte, jestli na procházku nebo do divadla. Pohodlně se vám bude chodit i na těch nejvyšších podpatcích s technologií ANTIshokk, která tlumí nárazy při došlapu a odlehčuje tak zatížení zad. Hodně jsou zastoupené profilované podešve, surová guma a klínky.

Silným trendem je zdobení obuvi

Zdobné prvky se objevují nejen na špičkách, ale i patách a kotnících. Detaily a dekorace můžou být subtilní a nenápadné, ale také zcela nepřehlédnutelné, dominující. Bude záležet na vás, čemu dáte přednost. Ve hře jsou matné nýtky, zipy na svrchním materiálu, knoflíky, přezky, potisky, ražby, nechybí ani řasení, kombinace materiálů, kožešinové zdobení.

Nemáte-li ráda zdobné prvky, určitě vás zaujme řada dámské kolekce, která vychází z pánské obuvi. Základem je nízká podešev, polobotka na šněrování, případně kotníčkové provedení. Maskulinní vzhled je v zimní kolekci zastoupený i pro svoji pohodlnost.

Foto: Humanic

Trendem je jemná kůže a kvalitní zpracováníFoto: Humanic

Jaké styly jsou IN

Elegantní styl s výrazně feminními prvky představuje ženskost v plném rozsahu, tj. vysoké podpatky, jemnou kůži, kvalitní zpracování. V hlavní roli jsou klasické lodičky a kozačky - kotníčkové ale i vysoké. Rebelský styl kombinuje glamour a grunge a obvykle působí hodně sexy. Boty v tomto stylu jsou kožené nebo v kombinaci s textilií a hlavně ozdobené cvočky, nýty a přezkami. Výška kozaček je od kotníků až po nadkolenky. Nechybí ani rustikální styl, který je charakteristický patchworkem a obnošeným vzhledem, jenž se promítá nejen v kozačkách, ale i sněhulích. Tzv. boots připomínají jezdecké a farmářské holínky, které mají kulatou špičku a nízkou podešev.

Zatoužíte-li po kotníčkové obuvi, která se v této sezoně objevuje nezvykle často, a nemáte zrovna gazelí nohy, můžete si pomoci punčochami. Vyberte si takové, které jsou v odstínu obuvi nebo o odstín tmavší. Potom budou vaše nohy vypadat delší a efekt zkrácení kotníčkovou botou, ke kterému dochází, bude minimální.

Názor stylistky Claudie Marčekové

„Myslím si, že letošní trendy obuvi se designérům obzvlášť vydařily. Především pro rozmanitost a obrovský výběr. Nosí se špičky kulaté i špičaté a ve všech možných podobách. Platformy, jehlové podpatky, klínek, ale i nízké boty. Kozačky jezdecké, tzv. koně, klasika, barevné, shrnuté, ale i nad kolena. Zkrátka vše je dovoleno. A to i co se týče barev a materiálů. Dokonce i v lodičkách naleznete pánské prvky, tzv. psí dečky. Osobně jsem nadšená velkým výběrem a možností vybrat si styl, který nám padne a vyhovuje nejlépe. Já osobně ze všeho nejvíc upřednostňuji shrnovací kozačky, barevné balerínky a platformy," říká známá stylistka Claudie Marčeková ze studia Hair & Beauty.

Uvažujete-li o tom, zda si koupit nové boty, nebo nějaký kousek oblečení, dejte přednost botičkám, uděláte s nimi podstatně víc parády.

Reklama

Související témata:

Načítám