Hlavní obsah

Bouřlivou minulost vyměnil za balet! Mick Jagger slaví 75

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Je tomu pár týdnů, co legendární „Stouni“ přivezli své největší pecky do Prahy. Předvedli velkolepou show, a to i přesto, že už rozhodně nejsou nejmladší. Frontman kapely The Rolling Stones, hudebník Mick Jagger, dnes slaví 75. narozeniny. A jak jsou na tom další rockoví matadoři v pokročilém věku?

Článek

Říká se, že k rock and rollu patří drogy a sex. U většiny známých kapel to tak skutečně je. Pak jsou tu ale ti, co se polepšili a vyměnili drogy za zdravý životní styl. Tyto celosvětově známé rockové hvězdy křepčí na pódiu už desítky let a do starého železa se nechystají.

Polepšení hříšníci

Když magazín „Billboard“ sestavoval žebříček nejvýdělečnějších interpretů za poslední čtvrtstoletí, první místo obsadila kapela The Rolling Stones. Kapela funguje, s různými změnami ve složení, už od roku 1962, tedy více než půl století! Hudebníci by si už dávno mohli užívat zaslouženého důchodu, věkový průměr je tu totiž téměř 75 let, a nejstarší člen, Charlie Watts, oslavil dokonce už 77. narozeniny. Ale kdo je viděl poskakovat po pódiu, z dálky by jim podle energie nehádal víc než třicet.

Foto: Profimedia.cz

Celá kapela The Rolling Stones pohromadě. Zleva Ron Wood (71), Mick Jagger (75), Charlie Watts (77) a Keith Richards (74)Foto: Profimedia.cz

Čerstvě pětasedmdesátiletý Mick Jagger nechal svou bouřlivou minulost za sebou a v posledních letech šel do sebe. Každý den běhá skoro 13 kilometrů, navštěvuje hodiny jógy a baletu a dbá na svou životosprávu. Všechno to nejspíš dělá nejen kvůli koncertování, ale i proto, aby stačil své výrazně mladší přítelkyni baletce Melanii Hamrick (31). Ta v roce 2016 porodila syna, což je v pořadí už osmé Jaggerovo dítě. Má je s pěti ženami.

Nejdivočejší léta už mají za sebou i zbylí hudebníci a s rostoucím věkem o sebe více pečují. Keith Richards (74) má u domu vlastní tenisový kurt, Charlie Watts (77) zase relaxuje u koní. Ron Wood (71) upravil životosprávu po prodělané rakovině plic.

Tylera stály drogy balík

Dalším rockovým matadorem, který to dokáže rozbalit i přes důchodový věk, je leader americké kapely Aerosmith, zpěvák a hudebník Steven Tyler (70). Excentrický frontman si v posledních letech pěstuje image kapitána Jacka Sparrowa z filmu „Piráti z Karibiku“. Stárnutí se navíc brání zuby nehty a využívá k tomu i mnohačetné plastiky. Spíše než na estetické zákroky se měl dřív soustředit na zdravější životní styl. Ve své autobiografii totiž přiznal, že drogy a alkohol ho stály v přepočtu víc než 300 milionů korun. „Čistý“ asi nebude už nikdy. Snaží se abstinovat, ale čas od času musí podstoupit odvykací kúru.

Foto: Profimedia.cz

Steven Tyler bojuje proti stárnutí jak může, má za sebou několik plastických operacíFoto: Profimedia.cz

Simmons z „Kissáků“ a tisíce žen

Nemůžeme zapomenout ani na skupinu Kiss známou svými vyplazenými jazyky, bizarními kostýmy i líčením a velkolepou ohňovou show, kterou obohacují svá vystoupení. I oni jsou stále aktivní. Nejstarší je jejich frontman Gene Simmons (68), který už to má k sedmdesátce coby kamenem dohodil.

O zpěvákovi a baskytaristovi se povídá, že má nejdelší jazyk mezi rockery. Od ostatních se liší tím, že nikdy příliš netíhl k drogám. Ale vynahradil si to na ženách, postelí mu jich údajně prošlo několik tisíc. A to přesto, že už od roku 1983 chodil s herečkou a playmate Shannon Tweed (61), kterou si v roce 2011 vzal.

Foto: Profimedia.cz

Na pódiu Simmons dovádí jako za mlada. Že by byly jeho motorem ženy?Foto: Profimedia.cz

Springsteenovy myšlenky na sebevraždu

Víc než dobře vypadá osmašedesátiletý rockový zpěvák a kytarista Bruce Springsteen. Podíl na jeho zachovalém vzhledu má nespíš také to, že se celý život vyhýbal drogám, které ho všude obklopovaly. Odpor k nim získal pravděpodobně díky tomu, že vídal svého otce, jak se utápí v alkoholu a kouří u toho jednu cigaretu za druhou. Přestože příjmení Springsteen je synonymem úspěchu, zpěvák má i svou třináctou komnatu. Řadu let se potýká s depresemi a sebevražednými myšlenkami.

Foto: Profimedia.cz

Springsteen je takovým „slušňákem“ mezi rockeryFoto: Profimedia.cz

Waters šel svou cestou

Hudebník Roger Waters (74) sice kapelu Pink Floyd opustil už v roce 1985, ale její největší hity hraje při svých koncertech dodnes ( u nás naposledy letos v dubnu). Ve svém nejslavnějším složení se členové skupiny sešli po 24 letech při vystoupení v roce 2005, kdy společně zahráli 4 písně. I Waters kdysi přičichnul k drogám, ale ostatní členové Pink Floyd v nich podle něj jeli o dost víc. Užívali hlavně LSD, ale to už je dávno minulost.

Foto: Profimedia.cz

Kdo z umělců v šedesátkách neexperimentoval s LSD, jako by nebyl. Pro Waterse to platí taky, ale dnes žije zdravěFoto: Profimedia.cz

Posloucháte některou z kapel?

Reklama

Načítám