Článek
Postup
01.
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě a nechte je zchladnout.
02.
Mezitím v misce smíchejte pokrájená sterilovaná rajčata i rajčatovou šťávu z nich, na poloviny pokrájená cherry rajčátka, tuňáka (z jedné z plechovek přidejte i olej, obzvlášť pokud byl v olivovém), asi 2 lžičky sušené nebo 10 lístků čerstvé bazalky, špetku soli, čerstvě mletý pepř, podle chuti chilli pastu a rajčatový protlak. Tuňáka použijte pokud možno toho s nápisem kousky a ne úplně laciného drceného – jeho chuť by se úplně ztratila.
03.
Vychladlé brambory oloupejte, nakrájejte na asi 5 mm silné plátky a promíchejte s rajčatovou směsí.
04.
Zapékací misku vymažte lžící olivového oleje a rozprostřete do ní připravené brambory. Misku pak vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečte asi 20 minut dozlatova.