Hlavní obsah

Břišní tanec v těhotenství? Rozhodně ano!

Foto: shutterstock.com

Můžete v těhotenství tančit shimmy?Foto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena může při břišních tancích dítě z těla vytřást! I takový názor zazněl v diskusi pod naší videoreportáží Shimmy, zázračný cvik pro těhotné. Některé z vás nám dokonce tvrdily, že právě taneční prvek shimmi může být nebezpečný pro plod! Nedoporučovali bychom vám nic, co by vám, nebo vašemu miminku mohlo ublížit. A proto vám nabízíme další informace, proč se tance nebát!

Článek

O tom, jaká fyzická aktivita je či už není vhodná během těhotenství, panuje v Čechách stále hodně pověr. A většina z nich prostě nejsou pravda. A některé názory patří přímo do středověku, jako třeba: „Můžu v těhotenství pít červené víno? Můžu mít sex a orgasmus? Můžu se ohřát u krbu, když se nesmí koukat do ohně?“

Pověra o břišním tanci

V reportáži Shimmy, zázračný cvik pro těhotnéjsme vám představili břišní tanec jako pohyb velmi vhodný pro těhotné. Nejenže si při něm žena uleví od bolesti zad, posiluje svaly dna pánevního, ale protože si i rozproudí krev, napomůže lepšímu okysličení plodu. A hlavně, při tanci a příjemné hudbě se skvěle cítí a relaxuje budoucí maminka i miminko. Ale s tímto tvrzením mnohé z vás nesouhlasily... A některé jsme radami od odbornice na břišní tance přímo pobouřili!

Obrátili jsme se proto na známého gynekologa MUDr. Zlatka Pastora, aby nám vše vysvětlil z pohledu odborného lékaře. Pokud vás tedy zajímá, co v těhotenství je a co není vhodné, podívejte se na naše video!

Reklama

Související témata:

Načítám