Hlavní obsah

Bronzové líčení jako od profíka? Poradíme vám, jak na ně

Foto: Eva Malúšová

Líčení vám opět přinášíme i s podrobným návodem. Jednotlivé kroky najdete ve fotogaleriiFoto: Eva Malúšová

Reklama

Přestože obvykle reprezentuje třetí místo, mezi letními beauty trendy je absolutní jedničkou. Máte pro bronz slabost i vy? Natrénujte si s námi líčení, které je na odstínu této slitiny založené.

Článek

Přestože se trendy v líčení neustále mění, v jejich letním seznamu nikdy nechybí bronz. A není se čemu divit. K prvnímu opálení se totiž vyloženě hodí. Do bronzování se ale mohou pustit i ty z vás, které slunci neholdují. Pozor si dejte jen na odstín samotného bronzeru – pokud jste bledé, volte světlejší, méně intenzivní produkty. Teď už ale pojďte nakouknout pod ruku vizážistce Petře Soukupové.

Najděte bronzu parťačku

Ideální kandidátkou je oranžová rtěnka! Tato šťavnatá barva si s bronzem perfektně rozumí. Pokud vás k tomuto módnímu odstínu nepřemluvíme, můžete ho vyměnit třeba za korálovou. Kromě precizního nanesení rtěnky vás příliš úkonů čekat nebude.

Líčení byste měly pokaždé zahájit přípravou pleti. Po vyčištění a nakrémování (v létě myslete na ochranný faktor) pokračujte lehkým make-upem. Upravte obočí, na víčka naneste světlý krémový stín a nezapomeňte na řasenku. Závěr bude patřit samotnému pudrovému bronzeru – nanášejte ho na místa, která miluje slunce, to znamená hrany čela, lícní kosti, hřbet nosu a střed brady. A pozor na přechody!

Foto: Eva Malúšová

S pudrovým bronzerem docílíte dojmu, že jste se právě vrátily z dovolené. Líčení doporučujeme podtrhnout oranžovou rtěnkouFoto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

1. sérum Visionnaire Advanced Skin Corrector, Lancôme, 2. bronzující pudr Sun Disk, Sephora, 3. profesionální štětec na bronzer č. 48, Sephora, 4. make-up Face Fabric, odstín 03, Giorgio Armani, 5. rtěnka Rouge Shine s vysokým leskem, SephoraFoto: archiv firem

Souboj? Souhra!

Nechcete v tom nechat bronz samotný? Smíchejte ho s jeho rodnou mědí! Vizážistka líčila s krémovým stínem, který drží lépe než jeho pudrový kamarád a ve finále působí i svěžejším dojmem. Zatímco na horní víčka použila bronz, pod ta spodní nanesla tenkým zkoseným štětečkem měděný stín. Rty můžete tentokrát nechat nahé. Alespoň zdánlivě.

Foto: Eva Malúšová

Nebojte, prát se spolu nebudou. Bronz můžete klidně zkombinovat s mědíFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

1. krémové stíny Color Tattoo 24HR, odstín On and On Bronze, Maybelline, 2. paletka očních stínů The Instant Attraction, bareMinerals, Sephora, 3. vyživující rtěnka Rouge Eclat, odstín Nude Rose, Clarins, 4. multi líčidlo The Multiple, odstín Puerto Vallarta, NARS, Sephora, 5. řasenka 2000 Calorie, odstín 01 Black, Max FactorFoto: Eva Malúšová

Lekce pro pokročilé

Pokud jste v líčení zdatné, pusťte se do náročnější varianty, kterou můžete využít i coby večírkovou. Na víčkách se střídá bronzový stín s tmavším a spodek oka je podkreslený dramatickou černou. Pro rozzářenější efekt můžete nanést stejně jako vizážistka zlatý stín do vnitřních koutků oka. Co se týče rtů, doporučujeme vsadit na barevný lesk v terakotovém odstínu.

Foto: Eva Malúšová

Výrazné oči, orámované bronzem a černou, se hodí zejména na večerFoto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

1. paletka očních stínů 5 Couleurs Designer, odstín 796 Cuir Cannage, Dior, 2. řasenka pro natočení řas Diorshow Iconic Overcurl Mascara, Dior, 3. tvářenka NARS, odstín Orgasm, Sephora, 4. tužka na obočí s kartáčkem Sourcil Précision, odstín Brun Brunette 08, Bourjois, 5. gelový lesk na rty Ultra Shine, SephoraFoto: archiv firem

Které líčení se vám líbí nejvíce? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám