Hlavní obsah

Buchta s pudinkem od Jany

Hodnocení:
(4)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Teď si přijdou na své milovníci pudinku a pudinkových dezertů. Připravili jsme si pro vás tip na buchtu od naší redaktorky Jany. Vyzkoušejte ji, je skvělá!

Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 50 dkg hladké mouky
  • 15 dkg cukru krupice
  • 15 dkg tuku na pečení (Hera)
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 1/4 hrnku mléka
  • tuk na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání
Náplň
  • 1 l mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
  • 5 lžic cukru
  • 2 žloutky
Poleva
  • 2 tabulky čokolády na vaření
  • 140 g másla
  • ořechy
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy dejte všechny ingredience a vypracujte těsto. To rozdělte na dvě části a obě rozválejte na asi 0,5 cm silný plát.

Krok 2: Dva plechy vymažte a vysypejte hrubou moukou nebo vyložte pečicím papírem, polovinu těsta mokrýma rukama rozprostřete po jednom plechu, totéž udělejte s druhou polovinou těsta na druhém plechu.

Krok 3: Oba dva plechy s těstem pečte při 170 stupních Celsia zhruba 20–25 minut. Že je těsto hotové, poznáte podle toho, že se začnou pomalu odlupovat okraje. Neděste se, že je těsto po upečení tvrdé. Díky pudinku a polevě změkne.

Krok 4: Uvařte pudink podle návodu na obalu a přimíchejte do něj žloutky. Hotový ho vylijte na jeden díl upečeného těsta. Přiklopte druhým těstem a zalijte čokoládovou polevou, která vznikne smícháním dvou rozpuštěných tabulek čokolády a rozpuštěného másla. Na vrch nasypte nasekané oříšky, lískové nebo vlašské. Hotové řezy nechte alespoň přes noc odležet, aby změkly.

Milovníci pudinku můžou vyzkoušet i rýžový pudink s exotickou omáčkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek