Hlavní obsah

Trendy čepice. Vyber si tu svou!

Foto: shutterstock.com

Udělejte z čepice elegantní doplněkFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třeskuté mrazy velí: čepice nasadit! Že vám žádná pokrývka hlavy nesluší? Omyl! Z našich tipů si vybere každá z vás, krátkovlasá, dlouhovlasá i sportovní či nedbalou eleganci milující žena.

Článek

Chodit v mrazu bez pokrývky hlavy je hloupost. Potvrzují to i lékaři. „V chladném počasí byste neměla hlavu vystavovat studenému vzduchu přímo. Hrozí vám nachlazení, komplikace s ušima i bolesti hlavy,“ popisuje všeobecná lékařka Petra Korničná. A varuje i kadeřnice Jana Rézová: „Jakmile pokožku na hlavě vystavíte mrazu, riskujete, že vám budou více vypadávat vlasy a zpomalí se jejich růst. Jejich kořínky jsou totiž na nízké teploty citlivé.“

Pokud máte chlapecký účes, a není tudíž šance, že byste si v mrazu uši chránila přehozenými vlasy, měla by vaše pokrývka hlavy dosahovat i na uši. Jestliže nechcete klasického kulicha a máte ráda barvy a uvolněný styl, můžete si pořídit velký typ čepice, které se běžně prodávají pod názvem „čepice na dredy“. I když zrovna dredaté vlasy nemáte, můžete v ní vypadat zajímavě.

Velmi oblíbené jsou již od loňské sezony čapky ve tvaru, kdy speciálně na uši visí dolů dva podlouhlé oválky, na konci často s ozdobou či bambulkou. „V obchodech je ale budete hledat asi marně. Už totiž nejde o trendové zboží, zkrátka nejsou in,“ říká módní poradkyně a stylistka Martina Koliková.

Foto: shutterstock.com

Chránit byste měly i svá ouškaFoto: shutterstock.com

Pro delší vlasy

Pokud máte delší vlasy, můžete si vybrat, zda si vezmete na zimu klasickou čepici, baret, zimní klobouček či třeba pletenou kšiltovku. Zvolit si můžete i podle svého charakteru. Sportovní typy, mladí, energetičtí a třeba i tak trochu ztřeštění lidé dávají přednost klasickým pleteným čepicím. Často se nebojí ani pestrobarevných vzorů. „Bláznivě barevné čapky mladým lidem sluší a dokazují mimo jiné i to, že dotyčný má smysl pro humor. K večerním šatům, kozačkám v kombinaci s minisukní či k elegantnímu kabátku se ale nehodí,“ upozorňuje stylistka Koliková.

Baret pro dámy

V případě elegantního oblečení byste si měla koupit spíše baret nebo pletený zimní klobouček. Ten jen podtrhne celkový styl. „I jednobarevná pletená čepice s kšiltem se k takovému oblečení může hodit,“ míní Martina Koliková. A hned dodává, že k podobnému outfitu patří především černá, bílá anebo vínová barva.

Bekovka pro „free“ lidi

Pletené kšiltovky či bekovky se nejvíce hodí k těm, jejichž styl by se dal stručně označit jako „free“. Jsou to především lidé s hlubším vnitřním světem, tak trochu snílci či umělecky založení jedinci. „K pleteným svetrům, polodlouhým kabátům a klasickým pleteným šálám se hodí právě nejvíce pletené čepice s kšiltem. Tím nemyslím běžné kšiltovky, které nosí třeba příznivci hip hopu. Mám na mysli pletené kšiltovky, které mívají mnohdy i větší horní část, která pak přepadává na jednu či druhou stranu. Kšilt u těchto modelů nebývá výrazný, většinou je také potažen pleteným materiálem,“ vysvětluje stylistka Koliková. A dodává, že k podobnému stylu se hodí i čepice typu bekovka.

Jak vidíte, každá si můžeme vybrat čepici podle svého gusta. Oživíme tím nejen svou image, ale také ochráníme hlavu a uši před „psím" počasím.

Reklama

Související témata:

Načítám