Hlavní obsah

Buďte v roce 2016 šťastnější! Máme 10 pravidel, která byste měli dodržovat

Foto: Profimedia

Řekneme vám, jak být konečně spokojení. Inspirujte se deseti radami, které vám přinášíme, i vyFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přidejte si mezi svá novoroční předsevzetí štěstí aneb Přečtěte si deset pravidel čínského učení, které vám ukáže, jak si uspořádat život tak, abyste byli konečně spokojení. Jak na to?

Článek

Vylaďte sami sebe díky tradičnímu čínskému učení, a buďte v roce 2016 spokojení. Přečtěte si deset pravidel, jak podle feng-šuej žít šťastněji.

1. Zjednodušte si život

Každý někdy potřebuje vypnout a oddechnout si. Naordinujte si alespoň čas od času dny, kdy se budete věnovat jen tomu nejjednoduššímu a budete se z toho radovat. Z toho, že jdete večer dříve do postele. Že vyvenčíte svého psa. Že si k obědu zapálíte svíčku nebo že si uvaříte něco vážně zdravého. Zjednodušte si život a stres zmizí.

2. Obklopte se barvami

Barvy do života přinášejí energii a naději. Obklopte se jimi, ať už mluvíme o oblečení nebo stěnách a kobercích ve vašem bytě. Budete překvapeni, jak moc jásavé odstíny rozzáří vaše dny a nakopnou celý váš organismus.

Foto: Profimedia

V rámci učení feng-šuej je práce s úklidem mnohovýznamová. Je třeba se zbavit již nepotřebných věcí jak okolo vás, tak i uvnitř vás samýchFoto: Profimedia

3. Zbavte se nepořádku

Doslovně a metaforicky. Když vyházíte z domova všechno nepotřebné, uděláte tam prostor pro proudění energie čchi. A tato energie podobným způsobem rozvíří vaše myšlenky i chuť do života. Uvolněte sami sobě prostor a uvidíte, že se vám bude dýchat snadněji.

4. Dopřejte si samotu

Ne vždycky člověk potřebuje mít kolem sebe další lidi, někdy to prostě chce samotu. Naučte si tyhle okamžiky nevyčítat a naopak si je dopřávat tak často, jak bude třeba. A řádně si je užít. Nejlepší je vyhradit si pro ně speciální koutek, kde vás nikdo nebude rušit, zapálíte si svíčku, uděláte si horký nápoj a budete v klidu sami se sebou.

5. Poznejte své nitro

Naučte se ponořit do svého nitra, kdykoli si to budete přát. Poznejte sami sebe tak, že žádná vaše stránka vám nezůstane utajena. Někomu k tomu pomáhají prostě jen dlouhé procházky, jiný se noří do meditace, další si vykládá karty nebo pálí byliny v ohni. Nebojte se vyzkoušet esoteriku, abyste našli to, co vám poslouží v poznání sebe samých.

6. Pusťte si do života světlo

A to doslova. Samozřejmě, nejlépe na nás působí světlo sluneční, ale lidské tělo můžeme ošálit i prostřednictvím příjemného světla ohně, ať už mluvíme o krbu nebo o plamenu svíčky, nebo třeba pěknou lampičkou. Vyžeňte ze svého okolí tmu a uvidíte, že se vám světlo rozzáří i v duši.

Foto: Profimedia

Nemusíte mít velká okna, abyste do svého bytu dostali více světla. Zkuste si třeba pořídit novou lampičku či zapálit větší svíčkuFoto: Profimedia

7. Najděte rovnováhu

Protože o tom celé učení feng-šuej je. Dostaňte svůj život do rovnováhy a zkuste ji udržovat ve všech směrech. Rovnoměrně tedy distribuujte čas mezi práci, rodinu a přátele, svůj volný čas a spánek. A podobně se zachovejte i v rámci svého domu, kde se zase snažte do rovnováhy uvést pět základních prvků feng-šuej – vodu, oheň, kov, dřevo a země. Žádný z nich by neměl mít nějak výrazně navrch, dřevěné parkety tedy vyvažte krbem a ten zase kovovým stojanem na dřevo. A tak dále.

8. Naděje umírá poslední

Když se rozhodnete, že do něčeho jdete, pusťte se do toho naplno. Nedělejte věci polovičatě, protože vás to neuspokojí, a nevzdávejte je při prvních náznacích neúspěchu. Všechno může být lepší, než to je, stačí se tomu jen dostatečně věnovat. Pokud s něčím nejste spokojeni, prostě to změňte.

9. Dopřejte si inspiraci

Vneste do svého života inspiraci, obklopte se tím, co vás naplňuje a díky čemu máte nové nápady. Pokryjte si zdi obrazy, které k vám promlouvají, postavte si na stůl sošku, která vás fascinuje. Naučte se čerpat ze svého okolí.

10. Věřte svému srdci

Hoďte za hlavu všechny normy a pravidla a řiďte se tím, co opravdu cítíte. Intuice a nitro mají obvykle pravdu, lidé je jen neposlouchají, umlčeli je rozumem. Zkuste mozek občas vypnout a jednat podle toho, co vám říká srdce. Jsou situace, kdy se to nevyplatí, ale mnohokrát tak budete šťastnější. Naučte se sami sobě naslouchat.

Jak si děláte život šťastnějším vy?

Načítám