Hlavní obsah

Býky děsí změny, Blížence samota! Čeho se bojíte vy?

Foto: Master1305, Shutterstock.com

Foto: Master1305, Shutterstock.com

Reklama

Každý člověk má nějaké tajné strachy a obavy, je v nějakém ohledu nejistý. Také znamení zvěrokruhu vám o druhých může prozradit, čeho se bojí a co jim v noci ruší spaní. A jaké obavy máte vy?

Článek

Každé ze znamení zvěrokruhu trpí nějakými podvědomými strachy a obavami, které pramení ze základních rysů jejich povahy. Odhalte je předem, ať se jim můžete vyhnout a druhému omylem neublížit. Čeho se bojí Váhy nebo Blíženci?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani na první pohled vypadají jako osoby naprosto nepřemožitelné a bez jakýchkoli strachů, ale samozřejmě to tak není. Berani jsou narozeni ve velmi průrazném a extrovertním znamení, rádi se předvádějí a jsou všem na očích, sami sebe vnímají jako hlavní hrdiny velkého příběhu. Nejvíc se tak bojí toho, že zůstanou nepovšimnuti, že zapadnou do davu, že nebudou pro své okolí ničím výjimeční. Kromě toho je také děsí, že ostatní možná jednou zjistí, že vlastně nejsou takoví tvrďáci, jak na první pohled vypadají…

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pro Býky je klíčovou životní hodnotou stabilita a jistota a představa, že se budou v životě kamsi nekontrolovatelně řítit, jim navozuje až mírnou nevolnost. Nejistota a improvizace jsou tím, co je opravdu děsí, takže přirozeně mají strach i z velkých životních změn, protože jim jejich uspořádaný život postaví na hlavu. Pokud je tedy nějaká velká změna čeká, mějte s nimi trpělivost a všechno s nimi klidně i několikrát projděte, ať se na nový vývoj situace alespoň psychicky připraví.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Stěhování je pro Býky za trest – mají rádi, když se věci neměníFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Blíženec (22. 5. – 21. 6.)

Pro Blížence je ohromnou životní hodnotou komunikace a vztahy mezi lidmi. Proto se bojí samoty a neumí se příliš vyrovnávat s okamžiky, kdy jsou dlouho ponecháni sami sobě a svým myšlenkám. Snad ještě víc je ale děsí představa rutiny, nalinkovaného života, který se naprosto stejně opakuje den po dni a nedá se z něj nijak „vystoupit“. Blíženci si ohromně cení své svobody a volnosti a nechat se spoutat okolnostmi je pro ně nepředstavitelné, okamžitě kopou na všechny strany.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci a jejich velké srdce, jejich soucit, jejich laskavost, to je kapitola sama pro sebe. Tohle znamení staví celý svůj život na vztazích, a tak se není co divit, že právě odmítnutí je to, čeho se nejvíc děsí. Raci se bojí, že udělají nebo řeknou něco, za co je ostatní přestanou mít rádi. Často si tedy pro sebe nechávají kritiku a cokoli, co by mohlo kohokoli v jejich okolí nějakým způsobem naštvat nebo urazit. Kromě toho se také bojí věci měnit a vybočovat ze zajetých kolejí. Co je známé, to je pro ně dobré.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi se bojí hlavně toho, že je druzí nebudou respektovat. Jejich postavení a pověst jsou pro ně vším, tvrdě na nich pracují. Ale kromě toho opravdu pevně věří ve vzájemný respekt mezi lidmi a bez téhle hodnoty zkrátka neumí fungovat. Kromě toho se podobně jako Berani bojí toho, že zapadnou do davu. Že přestanou vyčnívat. Originalita a výraznost je pro Lvy naprosto klíčová a „snížit se na průměr“ je pro ně nejhorší noční můrou. Nikdo je zkrátka nesmí přehlédnout.

Foto: blvdone, Shutterstock.com

Lvi by nikdy nechtěli být neviditelnou součástí davuFoto: blvdone, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pokud Panny jen trochu znáte, musí vám být jasné, že nejvíc ze všeho na světě je děsí ztráta kontroly. Panny si o svém životě chtějí rozhodovat samy, chtějí mít všechno pod palcem a všechno dokonale zorganizované. Pokud by se měl jejich svět propadnout do chaosu, budou absolutně ztracené. Kromě toho mají také strach ze zklamání – ani ne tak z toho, že by někdo zklamal je, ale že ony nedostojí očekáváním ostatních. Panny jsou perfekcionistky a to, že by jejich práce nebyla hodnocena jako stoprocentní, je děsí.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Nerozhodné Váhy mají strach z rozhodování – čím závažnější, tím horší. A pokud ještě mají vynést rozsudek rychle, jsou ztracené úplně. Rozhodování totiž přikládají obrovskou váhu, mají velký smysl pro zodpovědnost a napadají je hororové scénáře, kam je jeden špatný krok může zavést. Všechno ohromně detailně analyzují, protože se bojí toho, že by na základě svého špatného rozhodnutí něco zmeškali nebo zkazili. Děsí je také konflikty a rozepře, harmonie je pro jejich život naprosto klíčová.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou od přírody nedůvěřivé a uzavřené znamení, které si k sobě jen tak někoho nepustí. Největší hrůzu totiž mají z toho, že je někdo zradí, že někomu uvěří a on jejich důvěru zklame. Je to snad i proto, že sami jsou tak trochu sobci a manipulátoři a občas jsou ochotni jít i přes mrtvoly, a tak podobné jednání podvědomě čekají i od ostatních. Navzdory svému drsnému zevnějšku a vystupování jsou ale Štíři křehké duše a se zradou od někoho, na kom jim záleží, se vyrovnávají jen stěží.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Pro Střelce je jedním z největších strašáků rutina a „zaprděnost“ – bojí se toho, že jednou někde zakoření, protože se jim tam bude líbit a bude jim pohodlně, a už se nehnou z místa. To tedy znamená, že často prchají – z dlouhodobých vztahů, z práce, kde se jim podaří dosáhnout nějakého postavení, mění koníčky i přátele. Bojí se závazků a zodpovědnosti, protože by chtěli být volní a dělat si cokoli, co se jim zamane. Zároveň se ale bojí i samoty, protože přátelství je pro Střelce ohromně důležité. Jejich vztahy tak od druhých vyžadují ohromnou porci tolerance.

Foto: CandyBox Images, Shutterstock.com

Se Střelci to nebývá jednoduchéFoto: CandyBox Images, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorohy děsí intimita a blízkost, nutnost otevírat se a sdílet své nejniternější emoce a city. Mají pocit, že pokud by světu ukázali svá tajemství, budou ohromně zranitelní a někdo toho okamžitě využije. Když přijde na city, jsou nejistí a neobratní, neumí si na neznámém území poradit a improvizovat, a tak se radši drží toho svého – jasných dat, logických argumentů a faktů. Bojí se také selhání, toho, že nedosáhnou úspěchů, ke kterým míří a které jim ostatní prorokují. Kozorozi jsou totiž velmi ambiciózní.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou silné a nezávislé osobnosti, pro které je jejich integrita vším. Bojí se, že o svou osobitost přijdou, že je „semele život“ a najednou budou „obyčejní“ jako všichni kolem nich. Bojí se také nudy a šedi, potřebují, aby byl jejich život barevný a plný kreativity. Nechtějí jen přežívat, ale všechno si užívat naplno. Jsou tak trochu idealisté a jejich největší obavou je, jestli dokážou tváří v tvář realitě toto nadšení a vášeň v sobě uchovat.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby se nejvíc bojí toho, že nejsou dost dobré – na to, aby je někdo měl rád, aby je někdo skutečně přijal, aby si vytvořily skutečné a smysluplné vztahy. Bojí se, že nestojí za nic a že jsou pro ostatní jen nekonečným zdrojem zklamání. Souvisí to s nízkým sebevědomím, které Ryby obvykle mají, s potřebou stále dokazovat, že mají ve světě své místo. Bojí se také ztráty a osamění, mají strach, že ostatní nakouknou pod cosi, co vnímají jako „masku“, a když objeví jejich opravdové já, opustí je.

Z čeho máte strach vy?

Reklama

Související témata:

Načítám