Hlavní obsah

Byt v Karlových Varech: Vypadá jako moderní šlechtické sídlo!

Foto: Archiv firmy Natalexinteriery, Czech Decoteam (16x)

Staré, pseudostaré i zcela moderní vybavení. Lze je zkombinovat? Ano, vkusně, a dokonce v novostavbě!Foto: Archiv firmy Natalexinteriery, Czech Decoteam (16x)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžké závěsy, bílé komody ve stylu secese, křišťálové lustry, tapety. Pokud máte rádi luxus, může pro vás být dnešní návštěva inspirací. Prosím, račte vstoupit do interiéru, jaký běžně nevidíte.

Článek

Čtyřpokojový byt se nachází v novostavbě bytového domu v Karlových Varech. Na ploše 120 m2 dokázala designérka, která byt na objednávku zařizovala, vykouzlit skutečně nevšední interiér. Chvílemi si tu připadáte jako na zámku. Ovšem moderním.

Majitelé – manželé s dospělými dětmi – určitě nelitují, že svěřili vybavení bytu ateliéru Natalexinteriéry, který je jedním z členů sdružení Czech Decoteam.

Jak venku, tak uvnitř

Nejprve bylo nutné provést v bytě drobné stavební úpravy. V obytné časti byly totiž dva sloupky, které omezovaly využití místnosti. Ty byly odstraněny, místo nich vznikla zeď, a díky ní i oddělený jídelní kout a místo pro TV set. Prostor je nyní funkčnější. „Majitelé si přáli, aby byt zapadal do celkového stylu Karlových Varů. Nemám ráda čistě klasické pojetí, proto jsem se snažila skloubit moderní prvky s klasickými,“ uvedla designérka Natálie Rudenko, která je autorkou realizace.

Foto: Archiv firmy

Jídelní kout je na druhé straně stěny. Stůl je od Barrigton, židle TonFoto: Archiv firmy

Dobrá koncepce pomohla

Stejně jako u všech 4+kk, je i zde obývací pokoj s kuchyní a jídelním koutem, příslušenství a tři ložnice – jednu využívají manželé pro svoje potřeby, druhá slouží jako hostinský pokoj pro děti a návštěvy a třetí jako pracovna.

Foto: Archiv firmy

Nově postavená stěna odděluje jídelní kout a obývací část místnosti. Pro TV set ideální řešení. Interiér doplňují zajímavá svítidlaFoto: Archiv firmy

V centru je dlouhá chodba, okolo níž jsou jednotlivé místnosti. Byt má dále balkon, je zde ale i hodně oken a málo stěn. Vybavit ho předpokládalo promyšlenou koncepci. Interiér je příjemně světlý, a i když v něm není mnoho nábytku, závěsy mu dodávají na útulnosti.

Foto: Archiv firmy

Sedací souprava v obývacím pokoji je od Barrington (cena za jednu soupravu asi 45 000 Kč). Okna zdobí závěsy od StyltexFoto: Archiv firmy

Nábytek z Ikea a dekorace z USA

Část nábytku byla vyrobena na míru podle návrhu designérky Natálie Rudenko, část pochází z tuzemských obchodů, jako je třeba Ikea, ale je tu i Barrington Furniture, specializující se na stylové kousky nábytku. Velkou pozornost věnovala designérka výběru dekorací a bytových doplňků. Většina textilií je od české firmy Styltex, ale najdete tu i dekorace z USA i ze zahraniční, vše je ovšem do nejmenšího detailu sladěno.

Foto: Archiv firmy

Zajímavé lampičky v ložnici jsou značky Orion a vyšly na 2300 Kč. Závěsy jsou od firmy Styltex. Tapeta na stěně je od Styltex (Rasch Castellano, cena 1335 Kč/ks)Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Pracovnu zdobí lustr od Bella Rose (cena okolo 5000 Kč)Foto: Archiv firmy

Netuctové vybavení. Líbí?

„Snažila jsem se místnosti v souladu s přáním a představami majitelů bytu ozvláštnit,“ říká Natálie Rudenko. Bezesporu se jí povedlo vytvořit nevšední a originální byt, kde se bude dobře cítit každý. Je hezký, sladěný, odlišný od standardu a není přeplácaný.

Foto: Archiv firmy

Zrcadlo v koupelně je také od NatalexinterieryFoto: Archiv firmy

Tady si podaly ruku vybraný vkus, citlivá invence a dobré nápady. Souhlasíte?

Načítám