Hlavní obsah

Čemu doma velí muži? Květinám, technice i nákupům!

Foto: Thinkstock

Každý vztah je jiný, rozdělte si v tom vašem povinnosti tak, aby seděly oběmaFoto: Thinkstock

Reklama

Kdo je u vás doma šéf?! Také se vás na to občas někdo ptá? Většinou si partneři rozdělí povinnosti a rozhodovací „práva“ tak nějak přirozeně. A těmto věcem doma šéfují muži našich čtenářek.

Článek

Málokterá rodina funguje tak, že by hlavou byl jen jeden. Tedy muž, případně žena. Ve většině případů jde o skutečné soužití, kdy partneři řadu věcí řeší společně. Ale jsou samozřejmě oblasti, kam si vzájemně takříkajíc nelezou. Oblasti, v nichž je tím opravdovým šéfem jen jeden z nich. Zeptali jsme se vás, čemu u vás doma velí váš muž!

Král květin

Manžel čtyřicetileté Lady není žádný domácí kutil ani technický typ. Takže doma nic neopravuje, nestará se o auto ani o žádné jiné podobně „mužské“ záležitosti. Jednu věc si ale automaticky přivlastnil – terasu plnou rostlin, stromků a jiné květeny. „Tam mě prostě nepustí, i když jede na pár dnů na služební cestu a já mám vše jen zalévat, je z toho nervózní,“ směje se Lada.

Jejich velká terasa se totiž směle vyrovná okrasnému parku, Ladin manžel tam skutečně kraluje. „Každou kytičku si tam doslova vypiplal. Studuje knihy o tom, jak co pěstovat, má všemožné hnojící prostředky, na každou kytku snad jinou lahvičku. Nikdo, kromě něj se v tom systému nevyzná, a já se o to ani nesnažím. Terasa je jen a jen jeho,“ říká Lada.

Foto: Thinkstock

Čemu doma šéfuje váš muž?Foto: Thinkstock

Technika je tvá, design můj

Jasnou dohodu má i třiatřicetiletá Lucie se svým mužem. Udělali ji před mnoha lety, když si zařizovali byt, a postupují podle ní i nyní, když plánují stěhování. „Veškeré technické věci, tedy výběr spotřebičů do kuchyně, nákup grilu, televize, typu osvětlení, nechávám na něm. Vůbec mu do toho nemluvím. Nerozumím tomu, nebaví mě to, a on to naopak miluje. Stejně tak on zase nechává na mně, jaký se koupí gauč či jakou barvou se vydlaždičkuje koupelna,“ směje se Lucie.

A tato dohoda se vztahuje i na auta. „I když se třeba kupovalo auto pro mě, vybral ho manžel. On rozhodl, jaká to bude značka, jaký typ motoru, druh paliva a já nevím co. Jediné, do čeho jsem mluvila, byla barva vozu,“ dodává Lucie s tím, že nikdy nelitovala, protože v technice se její muž opravdu vyzná.

Nakupující maniak

Velmi netradičním způsobem funguje rodinné „zásobování“ u pětatřicetileté Katky. Má ho na starosti totiž její muž! „Vzniklo to asi před pěti lety, kdy jsem se rozčílila, že mě už nebaví pořád vymýšlet, co budeme vařit a že si rodina stěžuje, že došel chleba, protože ho někdo snědl a mně to nenahlásil, takže jsem ho nekoupila,“ vzpomíná Katka.

Foto: Thinkstock

Proč by nemohl nakupovat váš partner, když ho to baví?Foto: Thinkstock

Tehdy se její muž k problému postavil chlapsky a řekl, že odteď je zásobování jeho starost. „A opravdu to funguje. Vůbec se nestarám o nákupy, on si to vše zorganizuje sám. Průběžně si dělá seznamy, plánuje, co se bude vařit, a podle toho pak nakupuje. Já už jen otevřu lednici a uvařím. Je to dokonalé,“ libuje si Katka. A přiznává, že v logistice je její manžel opravdový machr, ona by takového systému nebyla nikdy schopná, takže jí jeho „šéfovství" v této oblasti vůbec nevadí!

A jak je to u vás doma? Čemu šéfuje váš muž?

Reklama

Načítám