Hlavní obsah

Četnost milování se odráží na zdraví!

Foto: Thinkstock

Víte, že celý váš život ovlivňuje to, kolikrát týdně se milujete?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak často se milujete? Je to velmi důležité – pro vaše zdraví! Že jednou týdně? Pak podporujete svůj dobrý spánek! Užíváte si víc? Pak se blahodárné účinky milování projeví jinak! Třeba omládnutím!

Článek

Že sex má vliv na fyzické i duševní zdraví, potvrzují desítky a desítky výzkumů a studií. Víte ale, že četnost milostných setkání, tedy to, kolikrát k milování dojde během jednoho týdne, se pozitivně odráží v konkrétní oblasti zdraví? Portál Self.com uvádí to nejdůležitější, co s vámi udělá postelové laškování! Takže, jak často máte sex? Odhalte svoje zdravotně-sexuální číslo!

1x týdně: dobrý spánek i hubnutí

Pro jednoho je to málo, druhý je s takovou frekvencí spokojen. Pravidelný sex v této frekvenci znamená dvě skvělé věci. „Sex vyzve váš mozek k uvolnění oxytocinu, který může zlepšit váš spánek,“ říká Helen Fisher, biologická antropoložka z Rutgers University v New Jersey. K zahození není ani útok na přebytečná kila. Odpočinek a spánek po sexu reguluje hlad související s hormony ghrelin a leptin, které mají vliv na energetickou bilanci. Umlčíte kručení v břiše (ghrelin) a podpoříte pocit nasycenosti (leptin). Samozřejmě je nejlepší dodržovat zásadu dlouhodobé pravidelnosti a milovat se opravdu každý týden.

2x týdně: osobní spokojenost

U osob, které se milují dvakrát nebo třikrát týdně, byl prokázán nárůst imunoglobulinu, tedy bílkoviny chránící proti nemocen, a to o 30 procent, tvrdí vědci z Wilkes University v Pennsylvanii. Výzkumníci uvádějí, že tento počet milostných setkání přispívá k dobré náladě a relaxaci a může hrát roli v udržování svěží tělesné a duševní schránky.

Foto: Thinkstock

Sex je radost pro oba, a pokud ne, pracujte na tom, aby byla!Foto: Thinkstock

3x týdně: zdravé srdce

Infarkt při sexu již dávno nepotkává jen seniory a muže. Náhlá smrt ze srdečního selhání hrozí klidně i třicátníkům a třicátnicím! Vždyť třeba podle docenta Ivana Málka z Institutu klinické a experimentální medicíny je každý desátý pacient v Čechách mladý! Co s tím? Posilujte! Podle studie z University of Bristol ve Velké Británii lidé milující se třikrát týdně snižují riziko infarktu o polovinu!

4x týdně: mladší pokožka

Jak vypadá elixír mládí? Nehledejte žádný páchnoucí roztok ve sklenici a znovu vsaďte na lásku! Vědci z Royal Edinburgh Hospital ve Skotsku odhalili, že soulož několikrát týdně má blahodárný vliv na produkci lidského růstového hormonu, což dopomáhá k hladké a svěžejší pleti. Pravidelné milování vám prý ve tváři ubere čtyři až sedm let!

5x týdně: optimismus

Špatná nálada? Pochmurné počasí? Problémy v práci? „Častý sex je spojen se zvýšením optimismu, energie, zlepšením soustředění a kreativitou, takže i když jste se celý den labužnicky neváleli v posteli, přesto se můžete cítit pozitivně naladění a mít šťastnější vztah. A taková motivace se může projevit i v práci,“ nechává se slyšet Helen Fisher.

Foto: Thinkstock

Nejde jen o fyzickou slast, ale i o pocit sdílení a blízkosti partneraFoto: Thinkstock

6x týdně: svěží mysl

Odhoďte všechno, co máte na sobě! Když máte sex, zvyšujete průtok krve do mozku, uvolňujete hormony, které mají vliv na vaše duševní schopnosti. Bude vám to víc pálit, a navíc by to mohlo vytvořit nové mozkové buňky! Tak to je názor michiganské gynekoložky Barb DePree. No kéž by!

7x týdně: zmírnění depresí

„Každodenní sex může snížit úzkost. Snad díky endorfinům, které produkuje,“ říká internista Jonathan R. Cole z Westlake Village v Kalifornii, který se mimo jiné zabývá výzkumem dlouhověkosti. No, berte tohle jako jednu z jeho rad, jak vyzrát na ne příliš spokojený život…

Tak co, stačilo vám sedm výhod pravidelného sexu, nebo máte ještě další tip, jak milování pozitivně ovlivňuje zdraví?

Reklama

Načítám