Hlavní obsah

Chcete cestovat sama? Tohle je 5 nejlepších míst, kam můžete vyrazit!

Foto: Dima Sidelnikov, Shutterstock.com

Toužíte se vydat za neopakovatelným dobrodružstvím? Jen do toho! Vyrazte poznávat svět. Klidně i samaFoto: Dima Sidelnikov, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydat se cestovat sama. Užít si dosyta své svobody, nezávislosti, načerpat zážitky. Pro řadu zejména mladých žen je tohle sen. Avšak zpět do reality. Pro sólo cestovatelky se ne všechny lokality hodí.

Článek

Milujete dobrodružství a pocit vlastní svobody? Jste spontánní a ráda se rozhodujete sama? Jestli odpovídáte ano, tak je celkem jasné, že vás láká sólo cestování. A určitě do toho běžte! Ženy cestovatelky jsou teď „cool a trendy" :).

Než ale vycestujete, tak si pečlivě promyslete, jestli jsou místa, která vás lákají, pro samotnou ženu vhodná. Dobrodružky si to nerady přiznávají. Avšak zprávy o sexuálních útocích na ženy a další obdobné kriminalitě v určitých rizikových oblastech mluví samy za sebe.

Kam se ale můžete vydat s klidnou myslí? Tahle místa jsou jak bezpečná, tak prostě boží a krásná!

1. Nizozemsko

Zejména nizozemský Amsterdam je stylové okouzlující město, za kterým nemusíte cestovat tisíce kilometrů. Známý je sice svým liberálním životním stylem a pulzujícím nočním životem, přesto je zde mimořádně bezpečno. Především na jaře si zde užijete nejen výjimečnou kulturu a večírky se skvělou atmosférou, ale také spoustu květinových trhů a příjemných projížděk na kole.

2. Skandinávské země

Švédsko, Norsko, Dánsko, Finsko nebo i Island. Tady je vcelku jedno, co si vyberete. Všude se setkáte s mimořádně přátelskými a mírumilovnými lidmi. Nepochybně vás zde překvapí nejen krásná a čistá města, ale i výjimečné přírodní bohatství. Pokud vás láká sever, tak určitě jeďte!

Foto: michaeljung, Shutterstock.com

Přírodní i městské krásy nabízí řada míst i v EvropěFoto: michaeljung, Shutterstock.com

3. Kanada

Chcete cestovat přes oceán směrem na západ? Měla jste na mysli Spojené státy? Kanada je lepší volba! Tahle země se dlouhodobě umísťuje na skvělých příčkách v žebříčcích zemí s mimořádně nízkou kriminalitou. Nečeká vás zde jen přitažlivě syrová horská krajina, ale i super města. Například hlavní město Ottawa vás možná hodně překvapí!

4. Bali

Zajděte si na lekci jógy, meditovat do chrámu, užijte si chuťové dobrodružství díky místním specialitám a určitě se i dlouho sluňte na překrásných plážích. Pokud toužíte po ryzí exotice, Bali je skvělá, a hlavně bezpečná volba. Je to sice krapet dál, takže si připlatíte za letenku, což ovšem vyváží skutečnost, že je tu opravdu hodně levně.

Foto: GaudiLab, Shutterstock.com

Cestování je jeden z nejkrásnějších koníčků, které můžete mítFoto: GaudiLab, Shutterstock.com

5. Nový Zéland

Nádherné pláže, fjordy, ledovce. Jedna z nejkrásnějších krajin světa, kde se natáčely například populární filmy trilogie Pán prstenů. Pokud si skutečně potřebujete vyčistit hlavu a načerpat energii z nádherné nedotčené přírody, vyrazte sem. Je to sice dálka, ale nebudete litovat.

Láká vás některé z těchto míst?

Reklama

Načítám