Hlavní obsah

Chcete ploché břicho a štíhlý pas? Posilujte šikmé břišní svaly!

 

Reklama

Pokud si myslíte, že na to, abyste docílili plochého břicha, stačí pravidelně dělat sedy-lehy, jste na omylu. Pokud vynecháte šikmé břišní svaly, kýžený efekt se nedostaví. Zkuste proto tyto tři cviky!

Článek

Jako každý sval v těle, i ty šikmé břišní hrají v rámci pohybového aparátu důležitou roli. Konkrétně zajišťují rotaci páteře a uklánění.

Lidé mívají toto svalstvo často ochablé, protože je přece jenom méně zatěžováno než třeba přímý břišní sval. Už jenom z toho důvodu by se mělo posilovat přednostně. Paradoxně ale bývá tato partie často opomíjená.

„Mnoho žen tuto svalovou partii cíleně vynechává, neboť se obávají, že se jim vlivem posilování rozšíří pas. Toto je však mýtus,“ říká autorka naší sestavy, trenérka Markéta Brožová z fitness pro ženy Contours.

„Šířka pasu je z velké části genetická záležitost, a to, co jej většinou rozšiřuje, je tuk, nikoli sval. Správným posilováním břišních svalů a vyváženou stravou můžete pas naopak zeštíhlit, neboť zpevníte svaly a zbavíte se přebytečného tuku,“ vysvětluje Markéta Brožová.

Tak rychle na to! Stačí cvičit třikrát týdne a výsledky na sebe nenechají dlouho čekat!

Reklama

Související témata:

Načítám