Hlavní obsah

Chcete udržet chlapa ve své posteli? Máme 10 rad, jak mu zabránit v nevěře!

Foto: shutterstock

Dá se nevěře předejít? Věříme, že s našimi radami neohrozí ani váš vztahFoto: shutterstock

Reklama

Nevěra. Že se jí nedá zabránit? Omyl. Prevence přece jen existuje, tak nečekejte, až na vás udeří problémy. Začněte svůj vztah upevňovat a posilovat s tímhle desaterem. Aférky nebudou mít šanci!

Článek

V roce 1988 Miroslav Plzák ve své učebnici uváděl, že nevěry nejsou schopna pouze dva až čtyři procenta mužů a žen. Tyto hodnoty se asi příliš měnit nebudou. Příležitost prostě dělá zloděje. Nebo ne?

Kim Olver, americká psycholožka a terapeutka specializující se na komunikační problémy, která se vztahy druhých zabývá už přes 25 let, pro portál Your Tango uvedla, že většina mužů nepodvádí z nedostatku lásky, ale proto, že chce větší rozmanitost v sexuálním životě. Sama tak sestavila tabulku, ve které je deset způsobů, jak zabránit muži v podvádění. Mějte ji někde na očích a sem tam zkontrolujte, jestli je všechno tak, jak by mělo být!

1. Buďte iniciátorem sexu (aspoň občas)

Podle odbornice právě tohle vašemu partnerovi pomůže v tom, aby se cítil být žádoucí. Tak mu vyjadřujte lásku fyzickým způsobem – i kdyby to mělo být jednou za čas, ale v uvozovkách pořádně...

2. Ochotně experimentujte

„Pokud vy máte strach z neznámého, některá jiná ho mít nebude,“ říká Kim Olver s tím, že nikdo po vás nechce, abyste se zapojila do odpudivých sexuálních aktivit, nicméně poznávání nových věcí s člověkem, kterého milujete, by mělo patřit k základům.

Foto: shutterstock

Občas ho sveďte, ať má pocit, že je žádanýFoto: shutterstock

3. Nebuďte otrokem vztahu

„Někdy se stává, že je žena ve vztahu příliš vstřícná,“ dál varuje odbornice a dodává, že mnoho partnerek podstrojuje svým polovičkám, hodně pracuje, stará se o domácnost – a pak si jednoho dne uvědomí, že jsou unavené, neupravené, bez vizí… A vlastně jiné, než jaké je partner kdysi znal. „Udržte si zdravé sebevědomí a osobní prostor. Vždycky!“ apeluje Kim Olver.

4. Nechte partnera svobodně dýchat

Svého partnera se zároveň nesnažte ovládat, kontrolovat, obviňovat, kritizovat nebo uplácet. Tyhle destruktivní vztahové návyky vedou jedině ke krachu.

5. Projevujte druhému úctu

Ženy se vztahem získávají falešný pocit bezpečí. „Uvědomte si, že všechna partnerství jsou dobrovolná. Člověk může kdykoli odejít. Proto je úkolem vás obou udržovat vztah na pozitivní vlně,“ objasňuje další bod zkušená psycholožka.

6. Mějte čas pro sebe

Někteří muži prý podvádějí, protože se dusí současným vztahem. Zapojení do aféry jim tak poskytuje určitý pocit svobody. Co s tím? Vyhraďte si čas každý sám pro sebe. Věnujte se koníčkům, scházejte se s přáteli. Oba se domů budete vracet o to radši.

Foto: shutterstock

Dopřejte sobě, ale i partnerovi chvilky volna s přáteli. Vrátí se domů spokojenýFoto: shutterstock

7. Uvědomujte si svoje emoce

Hněv, vztek, smutek, zklamání…. Je normální cítit je ve vztahu. „Přijměte tyto emoce a nemyslete si, že v jiných vztazích nejsou. To je idealizování si reality, která neexistuje. Smiřte se s tím a vyjadřujte to, co vás trápí,“ dál dodává odbornice.

8. Považujte svůj vztah za důležitý

Neoplácejte nevěru nevěrou a buďte fér sami k sobě i k partnerovi. To je vztah.

9. Pochopte jeho milostný jazyk

Projevujte lásku způsobem, kterému partner rozumí. Má třeba narozeniny. Jeho nikdy nepotěší lístky do divadla, protože víc miluje kino? Tak proč pořád trváte na svém? Dohodněte se na kompromisu a plňte si svá přání…

10. Vyhněte se toxických vzorcům

„Nevím, jak bojovat proti biologii. Někteří lidé prostě věří, že mají nevěru v krvi. Pokud se k nim řadí i váš muž, pravděpodobně bude úplně jedno, co uděláte. Nejlepší je totiž rozpoznat tyhle typy včas a nechat je jiným,“ uzavírá Kim Olver s tím, že v ostatních případech, pokud nejste spokojeni ve svém vztahu, neukazujte prstem na partnera. Taky na tom všem můžete mít podíl.

A co pro harmonii ve vztahu děláte vy?

Reklama

Načítám