Hlavní obsah

Chcete víc peněz? Mějte víc sexu!

Foto: thinkstock

Skvělý sex může začít skvělou snídaní... a co teprve vyhlídka na vyšší mzdu?!Foto: thinkstock

Reklama

Chcete, aby vaši práci a osobní život dělila tlustá čára? Co když je to chyba? Nová studie odhalila, že tyto dvě oblasti jsou propojeny víc, než si myslíte! Sex prý zvyšuje platy!

Článek

Nový výzkum odhaluje souvislost mezi platem a vaším sexuálním životem. Pracanti, kteří se milují čtyřikrát týdně, vydělávají o pět procent víc než lidé s méně aktivním sexuálním životem. Jak se na to přišlo?

Síla sexu a peněz

Ústav pro studium práce (IZA) v sousedním Německu, který si dal za úkol prověřit vliv sexuální aktivity na mzdy, podrobil otázkám 7500 řeckých domácností. Výzkumníci se zajímali o to, kolikrát respondenti mají sex během týdně, a porovnali to s jejich zdravotním stavem a výší mzdy. Závěr? Souvislost mezi platem a frekvencí sexu byla nejvyšší u lidí ve věku mezi 26 a 50 lety.

Podle vědců výsledky nejsou překvapivé. Jedno má vliv na druhé. Výhody pravidelného sexu sahají daleko mimo ložnici. Uspokojivá a častá soulož zvyšuje sebevědomí, pozitivně ovlivňuje zdraví a duševní kondici, ulevuje od stresu, takže lidé bývají šťastnější a vykazují lepší výkony v zaměstnání, také méně stonají. A jejich docházka a snaha je odměněna vyšším platem.

Foto: thinkstock

Čím víc sexu, tím více vyděláte v práci, odhalila nová studie!Foto: thinkstock

Nick Drydakis, autor studie, který přednáší ekonomii na britské univerzitě Anglia Ruskin University, se nechal slyšet, že o zaměstnancích, kteří byli sexuálně aktivnější, se dá hovořit ve spojitosti s větší emocionální stabilitou, menších zdravotních omezeních, jako je cukrovka, onemocnění srdce a artritida. No vida!

Kolik stojí rozkoš?

„Zdá se, že musíme společně zvážit vztahy mezi štěstím, sexuální aktivitou, produktivitou a mzdami," řekl Drydakis s tím, že kromě tohoto vyšší platy mohou zvýšit hodnotu jedince a přitažlivost osoby na „seznamovacím trhu“, neboť nějaká ta koruna navíc znamená rande na úrovni, nákup dárků pro protějšek, větší svobodu v rozhodování a v neposlední řadě lepší péči o zevnějšek. Je pak logické, že pokud se člověk cítí dobře, může si dovolit investovat do sebe i do partnera, a nemusí každou sobotu sedět doma u televize, vztah je pestřejší, tolik neupadá do stereotypu. Je to zkrátka koloběh a „jedno s druhým“.

Foto: thinkstock

Sexu není nikdy dost aneb Jak často se milujete vy?Foto: thinkstock

Co vy na to?

Rozhodně se nedá tvrdit, že by lidé, kteří nevydělávají příliš mnoho peněz, nikdy nemohli být šťastní. Záleží na stabilitě vztahu či ochotě dělat ho něčím zajímavým. Co si o tom myslíte vy?

Radek, 36 let, bankovní poradce: „Dobrý sex můžu mít bohatý i chudý, i když je asi pravdou, že pokud nemám v peněžence prázdno, nabízí se možnost zpestření. Za co jiného v životě by měl chlap utrácet, když ne za ženy a zábavu? Vířivky, luxusní spodní prádélko, parfémy, víkendy ve welness centrech. Možností je tolik a peněz málo. Teda aspoň v mém případě určitě.“

Markéta, 32 let, na mateřské dovolené: „Já to vidím jasně, protože něco takového právě prožívám u nás doma. Nejsou peníze, s mužem se kvůli nim hádáme několikrát do týdne, takže je jasné, že na sex nemáme ani jeden pomyšlení. Možná by to bylo jiné, kdybychom nemuseli v ruce obracet každou korunu. Kdo říká, že vztah není jenom o penězích, má sice pravdu, ovšem bez nich to prostě nejde.“

Nick Drydakis zdůraznil, že jeho studie sice objevila souvislost mezi sexem a platem, ale milování samo o sobě není důležitým faktorem pro úspěšnou kariéru. No, ale kdyby to tak bylo, člověk by se nezlobil, že?

A jaký názor na to máte vy? A ovlivňuje sex pracovní výkony a ohodnocení?

Reklama

Načítám