Hlavní obsah
2,9
(39)
Foto: Televizeseznam.cz

Foto: Televizeseznam.cz

Dobrý moučník si můžete připravit i pod širým nebem. Máme pro vás rychlý a jednoduchý recept, který vychvaloval do nebes už rakouský císař František Josef I. Proto se mu říká císařský trhanec. A tenhle bude s jablečným pyré.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Trhanec
  • 200 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 4 ks vejce
  • 40 g cukru moučka
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 1 hrst rozinek
  • 1 panák rumu
  • 2 lžíce cukru krupice
Jablečné pyré
  • 500 g jablek
  • 1 lžíce cukru
  • 1 ks vanilkového lusku
  • 50 ml vody
  • 1 ks skořice
  • 1/2 ks citronu
Článek

Postup

01.

V hrnci rozehřejte cukr a nechte lehce zkaramelizovat. Přidejte skořici, zalijte vodou, vložte vanilku a oloupaná pokrájená jablka. Kápněte trochu citronové šťávy a vařte doměkka. Poté rozmixujte na pyré. 

02.

Na trhanec smíchejte mouku, sůl, vanilkový cukr, cukr moučka, mléko a žloutky. Z bílků vyšlehejte sníh a jemně ho vmíchejte do těsta společně s rumem. 

03.

Na pánvi rozpusťte máslo. Nalijte na něj těsto, posypejte rozinkami a opečte z obou stran. V závěru těsto roztrhejte, pocukrujte a nechte zkaramelizovat.

04.

Hotový trhanec servírujte s pyré a získáte tak úžasně svěží dezert. 

Na tento recept krok za krokem se můžete podívat v Televizi Seznam v pořadu Atlas chutí. Nenechte si video návod ujít.

Reklama

Související témata:

Načítám