Hlavní obsah

Císařský trhanec s jablečným pyré

Hodnocení:
(28)
Foto: Televizeseznam.cz
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Dobrý moučník si můžete připravit i pod širým nebem. Šéfkuchař Marek Fichtner má pro takové venkovní vaření rychlý a jednoduchý recept, který vychvaloval do nebes už rakouský císař František Josef I. Proto se mu říká císařský trhanec. A tenhle bude s jablečným pyré.

Ingredience pro:
2 porce
Na trhanec
  • 200 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 4 vejce
  • 40 g moučkového cukru
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 1 hrst rozinek
  • 1 panák rumu
  • cukr na karamel
Na jablečné pyré
  • 500 g jablek
  • 1 lžíce cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 50 ml vody
  • 1 ks celé skořice
  • 1/2 citronu
Článek

Postup

Krok 1: V hrnci rozehřejte cukr a nechte lehce zkaramelizovat. Přidejte skořici, zalijte vodou, vložte vanilku a oloupaná pokrájená jablka. Kápněte trochu citronové šťávy a vařte doměkka. Poté rozmixujte na pyré. 

Krok 2: Na trhanec smíchejte mouku, sůl, vanilkový cukr, cukr moučka, mléko a žloutky. Z bílků vyšlehejte sníh a jemně ho vmíchejte do těsta společně s rumem. 

Krok 3: Na pánvi rozpusťte máslo. Nalijte na něj těsto, posypejte rozinkami a opečte z obou stran. V závěru těsto roztrhejte, pocukrujte a nechte zkaramelizovat.

Krok 4: Hotový trhanec servírujte s pyré a získáte tak úžasně svěží dezert. 

Na tento recept krok za krokem se můžete podívat v Televizi Seznam v pořadu Atlas chutí. Nenechte si video návod ujít.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama