Hlavní obsah

Meruňkový trhanec s mátou

Hodnocení:
(35)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Meruněk se prostě nedokážeme nabažit, a proto tu pro vás máme tip na lehký oběd pro děti nebo netradiční moučník, stačí si jen vybrat, na co tento pokrm povýšíte.

Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 2 vejce
  • 250 ml mléka
  • 150 g polohrubé mouky
  • 2 snítky čerstvé máty
Náplň
  • 4 meruňky
  • 75 cl sladšího bílého vína
  • 75 cl pomerančového džusu
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce vody
Článek

Postup

Krok 1: Meruňky omyjte, rozpulte a vypeckujte. Dejte do hrnce, zasypte polovinou cukru a zalijte džusem (použít můžete i jablečný nebo rovnou meruňkový, podle džusu pak bude chutnat i sirup, o jehož přípravě se dočtete níže) a vínem a přiveďte k varu. Pak je zvolna asi 5–7 minut vařte skoro doměkka.

Krok 2: Hotové meruňky vyjměte a tekutinu vařte na mírném plameni tak dlouho, až se zredukuje jen na pár lžic. Přidejte zbytek cukru a 2 lžíce vody a ještě chvilku provařte, až vznikne táhlý a sladký sirup.

Krok 3: Hotové palačinky (vyrobené dle videa níže) natrhejte na kousky, navrstvěte spolu s uvařenými meruňkami na talíř, přelijte sirupem a dozdobte snítkou máty.

Až dojdou meruňky, dejte si trhanec s třešněmi.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek