Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Meruněk se prostě nedokážeme nabažit, a proto tu pro vás máme tip na lehký oběd pro děti nebo netradiční moučník, stačí si jen vybrat, na co tento pokrm povýšíte.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 2 ks vejce
    3
  • 250 ml mléka
    7
  • 150 g polohrubé mouky
    1
  • 2 snítky čerstvé máty
Náplň
  • 4 ks meruněk
  • 75 cl bílého polosladkého vína
    12
  • 75 cl pomerančového džusu
    12
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce vody
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Meruňky omyjte, rozpulte a vypeckujte. Dejte do hrnce, zasypte polovinou cukru a zalijte džusem (použít můžete i jablečný nebo rovnou meruňkový, podle džusu pak bude chutnat i sirup, o jehož přípravě se dočtete níže) a vínem a přiveďte k varu. Pak je zvolna asi 5–7 minut vařte skoro doměkka.

02.

Hotové meruňky vyjměte a tekutinu vařte na mírném plameni tak dlouho, až se zredukuje jen na pár lžic. Přidejte zbytek cukru a 2 lžíce vody a ještě chvilku provařte, až vznikne táhlý a sladký sirup.

03.

Hotové palačinky (vyrobené dle videa níže) natrhejte na kousky, navrstvěte spolu s uvařenými meruňkami na talíř, přelijte sirupem a dozdobte snítkou máty.

Až dojdou meruňky, dejte si trhanec s třešněmi.

Související témata:

Načítám