Hlavní obsah

Malinový trhanec: Dezert pro lepší den. Zkuste ho, je snadný

Foto: Marcel Rozhoň

Oslaďte si víkendové odpoledne i vy!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Máte chuť na něco akorát sladkého, velmi dobrého a bleskově rychle hotového? Malinový trhanec tohle všechno splňuje!

Článek

Kdysi jsem zabloudila v Mariánských Lázních do jedné útulné kavárny, kde jsem v nabídce dezertů našla mezi koláči a palačinkami i trhanec. Netušila jsem, o co jde, ale nakonec jsem do konce svého pobytu na něj chodila každý den. Od té doby jsem na něj nikde v kavárně ani restauraci nenarazila. O to častěji se pouštím do jeho přípravy doma. Přidáte se ke mně?

Malinový trhanec

Pro 2 osoby budete potřebovat: 200 ml plnotučného mléka, 2 vejce, hladkou mouku podle potřeby, 1 lžíci cukru, 1 malinový kompot, 1 lžičku rumu, špetku drcené vanilky, moučkový cukr na posypání, 1 lžíci másla na smažení

Postup: Do mísy vlejte mléko a rozšlehejte v něm vejce a lžíci cukru. Pak postupně přidávejte mouku tak, aby vzniklo o něco hustší těsto, než když připravujete palačinky.

Těsto nalejte na velkou pánev s rozehřátým máslem, přiklopte a chvíli pečte. Když je těsto zespodu upečené a nahoře mírně ztuhne, vezměte dvě lžíce a s jejich pomocí těsto natrhejte na kousky. Uvnitř bude ještě syrové, ale to je v pořádku. Natrhané kousky dál opékejte, aby byly křupavé. Pak vyklopte do rendlíku maliny, přidejte k nim vanilku, rum a prohřejte. Trhanec rozdělte na 2 porce, na každou dejte porci malin a nakonec posypte moučkovým cukrem.

Tip: Na trhanec můžete použít ovoce podle chuti a sezony. Je skvělý i v kombinaci jahod s malinami.

Už jste někdy zkoušeli trhanec? Pokud vám chutnají dezerty s ovocem, máme pro vás další tipy: řezy s tropickým ovocem a čokoládový koláč s hruškami.

Reklama

Související témata:

Načítám