Hlavní obsah

Čistič koupelny nekupujte, vyrobte si ho! Stačí 2 suroviny

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přípravky na čištění sprchového koutu, vany a umyvadel vyjdou na pěkné peníze, a přitom stačí sáhnout do kuchyňské skříňky pro obvyklé pomocníky a smíchat je. Ušetříte a práce vám půjde pěkně od ruky.

Článek

Jednou za čas, možná je to v těchto dnech, se odhodláte ke generálnímu úklidu a vysmejčíte i méně dostupná místa. Ke slovu se dostanou speciální přípravky, kartáček a kdovíco ještě. Jenže pak je tady běžný denní úklid, kdy chcete koupelnu „jen“ udržet čistou, bez šedých pruhů na vaně, fleků od zubní pasty v umyvadle a map od vodního kamene. K tomu potřebujete jen hadřík, nějaký čistič a špetku odhodlání.

Aby vám to šlo pěkně od ruky, namíchejte si vlastní čisticí prostředek určený na všechny povrchy v koupelně, tedy jak na umyvadlo a vanu, tak i na skleněné nebo plastové části sprchového koutu. Přípravek nastříkejte, rozetřete a nechte chvíli působit. Pak už stačí jen opláchnout a je hotovo.

Tip: Namíchaný vlastní přípravek přelijte do obalu s rozprašovačem, aby se tekutina dobře nanášela. Nezapomeňte lahvičku řádně označit, aby nedošlo k záměně nebo použití omylem.

Jdete na to při úklidu chytře? Používáte nějaké domácí ekologické čisticí prostředky? Nebo se spoléháte na klasická čistidla

Reklama

Související témata:

Načítám