Hlavní obsah

Citrusové pokušení pro půvab a pohodu

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Citrusy jsou v kosmetice hojně využíványFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Citrusy svojí podmanivou vůní působí regeneračně, zbavují mysl stresu, nabijí tělo energií a přivanou dobrou náladu. A právě pro tuto svou vůni a účinky se přidávají esence citrusů do přípravků pečujících o tělo, nohy, vlasy i pleť. Zkuste některý z našich tipů!

Článek

Kdo by neznal poslední spláchnutí po mytí šťávou z citronů pro zvýšení lesku vlasů. Nebo sklenici citronové vody nalačno pro zeštíhlující program. Či jen tak se nezasnil při vonné svíčce s aromatickou vůní limetky, pomeranče, mandarinky nebo grepu.

Pojďme ale ovlažit citrusy celé tělo...

Do sprchy

Sprchový gel s ledovou citrusovou vůní Ascent Senses od Avonu s obsahem vitaminu E nebo od Lavery s obsahem BIO vilínu poskytuje ochranu před škodlivými vlivy prostředí, vyživuje, zjemňuje a ošetřuje pokožku. Je vhodný pro každodenní použití. Napěňte ho v dlani nebo v houbičce a vmasírujte do pokožky těla, poté opláchněte. Pokožka bude vyhlazená, prokrvená, voňavá, lehce tonizovaná.

Do vlasů

Pozitivní vliv citrusových silic na kvalitu a vzhled vlasů je všeobecně známý. Získáte mnohem lesklejší vlasy a linoucí vůně zamotá hlavu vám i okolí. Škála šamponů, kondicionerů a stylingových přípravků s ingrediencí citrusů je nepřeberná - použijte např. řadu Elséve s citrusy, Timotei citron šampon, Regenerační šampon citron a grapefruit, Pomerančový šampon pro objem od Lavery apod. právě pro svůj nezaměnitelný účinek na strukturu vlasů.

Na rty

Balzám na rty Sanoflore s obsahem červeného pomeranče rty vyživí a příjemná vůně dodá energii. A když vás políbí na ústa, ucítí lehkou vůni citrusových plodů.

Foto: archiv firem

Citrusy najdete v šamponech, olejích, vůních...Foto: archiv firem

Masážní olej

Vyzkoušejte se svým miláčkem vzájemnou masáž olejem s citrusovou vůní. Vhodný je pěsticí a masážní olej Welleda nebo olej od Lavery s limetkou aj. Díky svěží vůni přírodních éterických citrusových olejů oživíte a zvláčníte nejen pokožku, ale probudíte i své smysly.

Tip: Zkuste ho vtírat ještě do zvlhlé pokožky ihned po koupeli, budete přímo k nakousnutí, nevtíravá vůně vydrží mnohem déle.

Tělové i opalovací mléko

Po sprše, koupeli nebo opalování potřebuje pokožka získat zpět ztracenou vláhu, chce notnou dávku hydratace. Proto naneste tělová mléka na každý kousíček těla. Ideálním přípravkem je mléko Lait Corporel od Biotherm se svěží citrusovou vůní nebo opalovací mléko Citrus Coctail řady Oranjito aj. Vysoce fluidní textura obou přípravků lehce splývá po kůži a rychle do ní proniká. Nervozita, podráždění a stres budou v nenávratnu

Jakmile propadnete kouzlu citrusové vůně, zpravidla není cesta zpět. Parfémy mají často ve svém složení citrusovou tóninu, je jedna z nejoblíbenějších. Mají ji značky Lancome (Miracle Forever), Gucci By Gucci, Light Blue (Dolce & Gabbana), v podstatě u každé značky naleznete parfém, který má výraznou citrusovou vůni.

Provoňte svůj byt citrusovou svíčkou, nebo tělo parfémem a všechny chmury se rozplynou.

Reklama

Související témata:

Načítám