Hlavní obsah

Co čeká v prosinci vaše znamení? Přinášíme tarotový horoskop!

Foto: Izabela Magier, Shutterstock.com

Už se těšíte na Vánoce? Předpověděli jsme vám, jaké je budete mít právě vy!Foto: Izabela Magier, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prosinec je takovým osudovým měsícem – končí další rok, blíží se jakýsi okamžik konce a zúčtování za uplynulé dny a ještě k tomu klasický stres vánoční. Co vám na prosinec předpovídají karty?

Článek

Prosincového úplňku se dočkáte 14. 12. a ponese se ve znamení Blíženců. Co to znamená? Že budete mít problém se soustředěním a koncentrací. Ponořit se ve dnech kolem úplňku do jakékoli práce bude pomalu nadlidský úkol, protože vás bude neustále něco rozptylovat a rušit a budete odbíhat od jednoho k druhému. Tak s tím počítejte a naplánujte si na všechno dostatek času. Kromě toho se ale těšte na kreativní nápady na dárky, které se touhle dobou s Blíženci určitě dostaví.

Co dalšího může prosinec nabídnout právě vašemu znamení?

Beran (21. 3.–20. 4.) Smrt – Rytíř pentaklů – 8 pohárů

Pořád šplháte po příčkách svého kariérního žebříčku a někdy zapomínáte na to, že je důležité se dívat kolem sebe. Pokud něco rychle nezměníte, a to razantně, pokud nedůležité podružnosti nevypustíte ze svého života, přijdete o něco mnohem cennějšího a sklouznete spirálou rovnou do deprese a apatie. Držte se svého pragmatického přístupu a dále tvrdě pracujte, ale vyberte si, do čeho budete vlastně svou energii vkládat. Ne všechno se vyplatí. A zvlášť před Vánoci by měli být vaši blízcí na prvním místě.

Býk (21. 4.–21. 5.) 8 pentaklů – 2 pentakly – Císařovna

Naložili jste si na hrb víc, než můžete unést, a teď ten náklad sotva táhnete – a to se ještě snažíte tvářit, že je všechno v tom nejlepším pořádku. Je čas se zastavit, vydechnout a zamyslet se nad tím, co je pro vás vlastně důležité. Vyškrtejte ze svého seznamu to, co dělat nemusíte, a najděte si čas na to, co dělat chcete – pracujte sami na sobě, soustřeďte se na to, co umíte a co vám přináší radost. Tvořte a vymýšlejte, buďte plodní a kreativní, ale neudřete se k smrti. Nesnažte se zvládat všechno, protože z toho nebude nic dobrého.

Foto: Jack Frog, Shutterstock.com

Lidé narození v Býku se mohou cítit přetížení. Na chvilku si sedněte a zkuste si sepsat, co vše ještě do konce roku musíte stihnout a co počká. Uleví se vám :-)Foto: Jack Frog, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.) 7 mečů – 6 pentaklů – 3 meče

Před Vánoci je to sice nešťastné, ale bohužel – na poli vztahů se u vás rýsuje temný mrak, který je na nějakou dobu zahalí. Žádnou paniku, stačí trocha otevřenosti a hlavně chladná hlava a brzy se všechno zase vyčasí. Zkuste si všechno v klidu a otevřeně vyříkat a nenechat emoce, aby vám přerostly přes hlavu. Ve vzteku a rozrušení byste mohli totiž říct i něco, co by vás pak pěkně mrzelo. A nezapomeňte, vaši přátelé budou pořád stát po vašem boku a nabídnou vám veškerou pomoc, co budete potřebovat. Nejste na to sami.

Rak (22. 6.–22. 7.) 10 mečů – Hvězda – 4 holí

Prosinec pro vás nebude měsíc plný sluníčka a duhy, právě naopak. Na váš život tak trochu dolehla krize a vy se teď musíte se vším vypořádat, protože jistota, pevná půda pod vašima nohama, to všechno kdesi zmizelo. Neztrácejte ale hlavu, brzy se objeví světlo naděje a na vás je, abyste je v té tmě rozeznali a šli přímo za ním. Ať už to bude nějaký člověk nebo příležitost, právě díky tomu nakonec tohle temné období překonáte. Bude to mít dobrý konec, stačí jen vydržet. Do Vánoc se vše vyčasí.

Lev (23. 7.–22. 8.) Král pentaklů – Páže pohárů – Soud

Prosinec vám přinese vysvobození od úmorné rutiny a nudy. Vyšší moc v podobě vašeho šéfa zasáhne a vám bude nabídnuta nová pracovní příležitost. Nenechte se zmýlit tím, že jde o maličkou nepatrnost, i ta může zcela překopat váš pracovní život. Berte všechno, co přijde, a nebudete se stačit divit. Laskavé gesto vás příjemně naladí a štědrá velkorysá nálada vám nějakou dobu vydrží, tak si ji nenechte pokazit a rozdávejte ji, jak můžete. K Vánocům, které se blíží, to zkrátka patří.

Foto: ESB Essentials, Shutterstock.com

Jste narození ve Lvu? Je možné, že vás na pracovišti potká příjemná zprávaFoto: ESB Essentials, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.) 5 holí – Královna pentaklů – 2 mečů

Kolem vás se odehrává klasické předvánoční šílenství, kdy mají všichni nervy nadranc a jeden na druhém si vylévají svůj vztek. Nenechte se do toho zatáhnout a pěkně v klidu si celé sváteční období užívejte. Zůstaňte striktně neutrální, vaším úkolem bude tentokrát podobné konflikty žehlit a urovnávat. Vyslechněte si, co vám blízcí chtějí říct, buďte tu pro ně a ukažte jim vždy ta pozitiva, která zrovna nevidí.

Vy se budete mít skvěle, tak se snažte tohle naladění přenášet i na druhé, to je váš prosincový úkol.

Váhy (23. 9.–23. 10.) 7 holí – Páže pentaklů – Eso pohárů

V prosinci se najde někdo, kdo vás bude zpochybňovat a kritizovat – vánoční rodinná setkání jsou k tomu jako dělaná. Nedejte se a obhajte sami sebe. Ta kritika není skutečná, jde jen o závist, která nic dobrého nepřinese. Vy si buďte svým postavením jisti. Když si všechno s dotyčným vyříkáte, vaše vztahy se vyjasní a porozumíte si, navzájem se pochopíte. Otevřená mysl vám bude k užitku po celý měsíc, protože se to kolem vás bude jen rojit kreativními nápady – tak je nezapomeňte pochytat.

Štír (24. 10.–22. 11.) 2 holí – Král pohárů – 8 mečů

Už delší dobu v sobě máte něco, co byste potřebovali dostat ven, něco, čemu byste se neměli bránit – máte problém s otcovskou figurou ve svém životě. Může jít o skutečného otce, ale také o jinou autoritu. Pokud potřebujete něco říct, udělejte to. Není dobré věci držet dlouhodobě pod pokličkou, zbytečně narostou do obludných rozměrů a vzkypí. Dostaňte to ze sebe – ale kultivovaně a ohleduplně. Diplomatická diskuse je uměním, které se cení, a vy je zvládnete! Nenechte se rozhodit.

Střelec (23. 11.–21. 12.) Vůz – 3 pentaklů – 5 mečů

V prosinci se vám povede něco, co je obvyklé jen málokdy – opravdu do konce roku dotáhnete všechno, co jste měli v plánu. Stačí si jen k tomu na chvíli sednout, všechno řádně rozplánovat a rozepsat a uvidíte, že se kromě práce do vašich dnů vejde i zábava. Se Silvestrem tak můžete uplynulý rok odpískat a začít s čistým štítem. Dejte pozor na to, abyste vykročili správnou nohou a vybrali si tu cestu, kterou se skutečně chcete vydat. Faktem však zůstává, že poslední měsíc roku vám štěstěna bude přát.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Střelcům se do jejich prosincového programu vejde i zábavaFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12.–20. 1.) Eso pentaklů – Slunce – Velekněžka

Jakkoli je to u vás překvapivé, prosinec vám nějakým způsobem naleje do žil pozitivní energii a nadšení a vy se po hlavě pustíte do všeho, co před vámi stojí. Nejspíš to pochopíte sami, ale pro jistotu – nechte se vést intuicí. Ta vás v těchto dnech rozhodně nezklame a dovede vás přímo ke zdárnému konci. Vánoční oslavy a konec roku se také neobvykle vydaří a vy rok 2016 zakončíte s úsměvem – asi někde jinde, než jste si plánovali, ale naprosto spokojení a šťastní. A o tom to celé je.

Vodnář (21. 1.–20. 2.) 8 holí – 4 meče – 10 pentaklů

Prosinec pro vás bude horská dráha, která pořádně zahýbá vaším rozpoložením – chvíli manické nadšení, chvíli naprosté vyčerpání a nechuť cokoli dělat. Z extrému do extrému a ne a ne najít rovnováhu mezi tím vším a prošlapat si zlatou střední cestu. A proč? Protože neumíte říkat ne a z odmítání druhých máte špatný pocit. A tak se věnujete druhým a jejich přáním a sebe opomíjíte. Najděte harmonii mezi ochotou a sebeobětováním dřív, než bude pozdě a vy se vyčerpáním zhroutíte.

Ryby (21. 2.–20. 3.) 9 mečů – Svět – Kolo štěstí

Pro vás je konec roku vždycky stresující záležitost, protože potřebujete mít pocit uzavření, který se ve všem tom shonu a stresu často nedostavuje. Pomůže vám, když si své myšlenky a pocity hodíte na papír a zabráníte tak tomu, abyste pod všemi starostmi klesli až na psychické dno. Naplánujte si nějaké aktivity, na které se můžete těšit, zaveďte určité rituály, které vám pomohou prožít pocit uzavření a zařiďte si konec roku tak, aby byl příjemný, klidný a bez stresu. Zasloužíte si to.

Nenechte se zničit předvánočním stresem a užijte si konec roku podle svého. Co čeká v prosinci vás?

Načítám