Hlavní obsah

Co čekat v březnu? Přečtěte si tarotový horoskop pro každé znamení

Foto: Profimedia

Máme pro vás tarotovou předpověď pro měsíc březen. Co čeká vaše znamení?Foto: Profimedia

Reklama

Po krátkém únoru přichází březen a s ním i první známky jara. Co vám tento měsíc přinese? Kde zabrat? Do čeho se nepouštět? Na to jsme se ptali tarotových karet.

Článek

Na březnový úplněk se můžete těšit 23. den v měsíci a Luna bude od tohoto dne stát ve znamení Vah. To je dobrá zpráva vlastně pro všechny, protože bude posílena obecná touha po harmonii a pohodě, což naznačuje menší množství konfliktů a zbytečných hádek. Pokud uvažujete o změně vizáže, tak je na ni právě teď pravý čas (do 23. března), kdy je Luna ve znamení Panny, a ta je kráse nakloněna. Tak jděte do toho. A co čeká právě vaše znamení?

Beran (21. 3.–20. 4.) Ďábel – 2 mečů – 3 holí

Poslední dobou jste si vytvořili nezdravou závislost, kterou si jen škodíte. Sáhněte si do svědomí a zbavte se jí, než bude pozdě. Jen pokud svůj život odpoutáte a zase správně nasměrujete, pochopíte, jak moc jste se uzavírali před svým okolím, které vám chtělo pomoci. Vylezte z ulity a přijměte pomocnou ruku, uvidíte, že situace není tak zlá, jak by se mohlo zdát. Naopak, před vámi leží mnoho příležitostí, stačí znovu otevřít oči a zapomenout na to, co vám škodí.

Býk (21. 4.–21. 5.) Rytíř pentaklů – 7 holí – Eso pohárů

Málem jste se upracovali při tom, když jste se snažili vytvořit si pro sebe dokonalý život s perfektním zázemím, tak, aby všechno fungovalo bez chybičky. Postupně vám ale začíná docházet, že tak život nefunguje a že pouze ubíjíte sami sebe. Máte na sebe takové nároky, které není možné splnit, a tak se jen trápíte něčím, co vůbec není reálné. Když si trochu povolíte otěže, najednou budete moci volněji dýchat a může se stát, že právě v tu chvíli přijdou ty milionové nápady, na které tolik čekáte.

Foto: Profimedia

Chtít mít vše perfektní nejde. Jednou vás to vyčerpá. Zejména Býci by si měli trochu ulevitFoto: Profimedia

Blíženci (22. 5.–21. 6.) Velekněžka – 5 mečů – Velekněz

V poslední době jste se spíše než rozumem řídili intuicí a nyní je čas se zastavit a zamyslet se, jak to vlastně funguje. Možná totiž přijdete na to, že teď přichází čas chladné logiky a přemýšlení a srdce by mělo ustoupit na druhou kolej. Pokud budete tvrdohlavě stát na svém a ignorovat logicky podložené skutečnosti, budete se dostávat do zbytečných konfliktů s ostatními. Pokud ale ukážete, že si klidně necháte poradit, naučíte se zase něco nového a tím obohatíte nejen sebe, ale i lidi kolem vás.

Rak (22. 6.–22. 7.) Viselec – 3 holí – Poustevník

Máte pocit, že jste zaseknutí na jednom místě, ze kterého se nemůžete odpíchnout a vyrazit dál? Je na čase nepřešlapovat někde v koutku a začít s tím něco aktivně dělat, jinak tohle období nikdy neskončí. Všude kolem vás plují příležitosti a vy před nimi jen musíte přestat zavírat oči! Pokud se budete nadále stranit lidí a vyhýbat se všemu novému, zůstanete nakonec sami v jakési izolaci. Ta je sice dobrá pro urovnání myšlenek, ale na to jste už měli času dost, teď se pusťte do akce.

Lev (23. 7.–22. 8.) Královna pentaklů – 7 pohárů – Král holí

K životu se stavíte prakticky, nelibujete si příliš ve filozofických debatách a polemikách, ale radši všechno využíváte k reálným účelům. To je sice správně, ale váš život se tak dostává do rutinní smyčky, která vás brzy začne ubíjet. Pamatujte si, že snění ničemu neškodí. Mějte ambice a stavte vzdušné zámky. Dokud se příliš neztratíte v představách, není na tom nic špatného. A když si dovolíte snít, snáze sestavíte plán, který vás posune někam dál – máte v sobě rozeného vůdce, byla by škoda ho zadupat praktičností do země.

Foto: Profimedia

Lidé ve znamení Lva by se neměli bát snít. Jen tak mohou žít svůj život, ne těch druhýchFoto: Profimedia

Panna (23. 8.–22. 9.) 5 pentaklů – Eso pentaklů – 7 holí

Hodně řešíte otázku peněz. Není to ani tolik tím, že byste jich snad měli málo, ale máte pocit, že byste jich nějakým způsobem měli sehnat víc. Tahle přehnaná orientace na materiálno vám trochu kazí život. Zkuste své nastavení změnit, začněte znovu a pohlédněte do života s novou energií, z nového úhlu pohledu. Možná se v tom ze začátku trošku vykoupete a budete muset zabojovat, abyste přeskládali svůj žebříček hodnot, ale nakonec se vám uleví. Každý si tenhle restart občas zaslouží.

Váhy (23. 9.–23. 10.) 10 holí – 6 mečů – 9 mečů

V poslední době máte pocit, jako kdybyste na bedrech nesli veškerou tíhu světa. Ano, máte toho na sobě dost, musíte se otáčet, ale nic není tak hrozivé, jak to vypadá na první pohled. Musíte se rozhodnout, že chcete na svém životě něco změnit, aby k takové změně opravdu došlo. A možná bude i trochu bolet. Pokud se ale budete pořád plácat někde na půl cesty, nebude to dobré a vy z toho budete mít jen noční můry a hlavu plnou starostí. Udělejte změnu, i když z ní jde strach.

Štír (24. 10.–22. 11.) Velekněz – 5 pohárů – Páže mečů

Pracujete na sobě a snažíte se pořád učit něco nového, rozšiřovat si obzory, abyste nezakrněli. A to je dobře! Nezapomínejte na to, i když se vám teď třeba zdá, že je všechno k ničemu, že jste zaseklí na své současné pozici, ve svém postavení, a nikam dál nebo jinam se už nepohnete. To je jen přechodné. Pokud budete ve svém bohulibém úsilí pokračovat, brzy se posunete do další fáze, kdy uvidíte efekt tohoto učení, budete plni energie a nadšení a pochopíte, jak dobře jste se rozhodli a jak moc se investice do sebe vyplatí.

Střelec (23. 11.–21. 12.) 4 pentaklů – Mírnost – Eso pohárů

Hodně jste v posledních dnech pracovali na tom, abyste do svého života vnesli stabilitu, nějaký pevný základ, díky kterému budete moci žít poklidně a bez starostí. A zdá se, že se to podařilo. Čeká vás období klidu a harmonie, vyrovnanosti. Ovšem pozor, nenechte se příliš ukolébat. Když se vaše mysl konečně uklidní, budete mít čas vymýšlet něco nového, život si zpestřit. Nepropásněte to jen proto, že si násilně naordinujete odpočinek. Litovali byste toho.

Foto: Profimedia

Odpočinout si je skvělé. Ale, pozor, Střelci by to neměli přehánět...Foto: Profimedia

Kozoroh (22. 12.–20. 1.) Smrt – 4 pohárů – Svět

Žijete v jakési nervózní stísněnosti a strachu, které pramení z toho, že máte pocit, že zkrátka nejste dost dobří. Že byste měli dělat více a lépe. A to se týká všech oblastí vašeho života. Tak na to konečně zapomeňte. Zabalte si kufr a vyrazte někam do světa, hlavně pryč od lidí. Izolujte se na tak dlouho, jak budete potřebovat, abyste si všechno srovnali v hlavě. Jedině tak si život začnete znovu užívat a radovat se ze všeho, co vám nabízí. Neodkládejte to.

Vodnář (21. 1.–20. 2.) Velekněz – 2 pohárů – 3 mečů

Dlouho jste měli pocit, že váš vztah je ideální takový, jaký je. Že toužíte po poklidu, rutině, jasné struktuře, zavedeném pořádku, na který se můžete spolehnout. Ale teď se ve vašem životě ukázal někdo nový a naprosto vás oslnil. Máte pocit, že je čas všechno zahodit a vrhnout se bezhlavě do dobrodružství. Nedělejte to. Ne bezmyšlenkovitě. Nezahazujte to, co dobře funguje, jen proto, abyste okusili lesk nového. Skončíte se zlomeným srdcem. Zkuste nejprve vylepšit a oživit to, co už máte, stojí to za to.

Ryby (21. 2.–20. 3.) 6 pentaklů – Páže holí – Blázen

Ve svém životě se právě teď cítíte velmi uvolněně a lehkomyslně. Možná až příliš. Plujete si na vlnách jakési lehkosti, bavíte se, seznamujete, utrácíte peníze a to všechno pod heslem „užívejte života". Na tom není nic špatného, ale nepřežeňte to. Blíží se čas návratu na zem, tak se na něj připravte, ať si nenabijete nos. A samozřejmě, můžete ho ignorovat a důležité věci dál házet za sebe a ignorovat. Ony se ale vrátí a vybuchnou vám rovnou do obličeje. Vyřešte je včas.

Už jste si tedy jistější v tom, co vám březen přinese a jak se s tím vypořádáte?

Reklama

Načítám