Hlavní obsah

Co je v posteli in. Děláte to taky tak?

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex jako takový samozřejmě z módy nikdy nevyjde. Ale určitým trendům podléhá, jen si to možná ani neuvědomujete. Co v posteli bylo in, co „frčí“ teď a co nás čeká v budoucnu? Takhle to vidí britská expertka na sex Tracey Cox.

Článek

Všechno se neustále vyvíjí a posouvá. A mění se i lidské sexuální návyky a chutě. Jaký je rozdíl mezi vaším milostným životem a milostným životem vašich rodičů či prarodičů? A jak to bude vypadat v ložnici vašich dětí či vnoučat? Britská expertka na vztahy a sex Tracey Cox se přesně o tomhle rozpovídala v britském magazínu Daily Mail.

Jsme línější

Současná společnost je sice vysoce sexualizovaná a tolerantní (o sexu se veřejně mluví, je k vidění téměř všude, jen máloco je tabu), zároveň prý ale prožíváme sexuální recesi. „Mladá generace začíná se sexem později a provozuje ho méně často než předešlé generace. Obzvlášť mileniálové (lidé narození zhruba v letech 1996 až 1981 pozn. red.) jsou extrémně zaneprázdnění budováním kariéry, vytvářením si zázemí, starají se o vše možné, jen ne o sex,“ říká Tracey Cox.

K tomu přičtěte závislosti na sociálních sítích, virtuální život na úkor toho reálného, randění přes internet  a intimita a vášeň se tak nějak vytrácí. Generace lidí, kteří by měli být podle všech předpokladů v sexu nejaktivnější, je prostě líná. „Současným trendem je vlastně sex s co možná nejméně vynaloženým úsilím,“ vysvětluje Tracey Cox.

Začíná to rychlým a povrchním seznamováním, pokračuje to neochotou budovat pevné vztahy, překonávat s partnerem překážky, a končí i „línými“ sexuálními praktikami.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Pro současnou generaci je sex zbytečně moc namáhavýFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Tohle teď frčí

Podle Tracey Cox vypadá současný sex především následovně:

  • Masturbace - „Od roku 1991 se míra masturbace u mužů zdvojnásobila, u žen dokonce ztrojnásobila,“ tvrdí Tracey Cox. Svou roli v tom samozřejmě sehrálo i to, že masturbace už dávno není pokládána za něco ostudného a špatného. Je to ale podle odborníků i jasný důsledek zvyšující se lenosti populace. Masturbace je snadná, rychlá, nevyžaduje skoro žádné úsilí, přitom výsledek je zaručen.
  • 69 pro lenochy - Orální sex je také klasika, která asi nikdy nevyjde z módy, ale i poloha 69 se zjednodušuje. „Nyní se nejčastěji provozuje na boku, což stojí aktéry mnohem méně námahy než tradiční verze na sobě,“ potvrzuje Tracey Cox.
  • Poloha zezadu - I tohle je generacemi osvědčená poloha, odborníci soudí, že v dávných dobách byla tak oblíbená i proto, že oběma milencům umožňovala při styku pozorovat okolí a včas zahlédnout případné nebezpečí v podobě divoké zvěře či nepřítele. „Dnes je to ale spíš proto, že ani jednomu z páru neuteče oblíbený televizní pořad,“ říká sarkasticky Tracey Cox. Zapomeňte totiž na ložnici, pokud to jde (po domě třeba neběhají děti), nejoblíbenějším místem na sex je obývák, přesněji řečeno gauč.
Foto: Atelier211, Shutterstock.com

Gauč je nejčastějším místem milostných radovánek, je totiž u televizeFoto: Atelier211, Shutterstock.com

Jóga v ložnici

Abychom ale byli fér, nejsme jen líní, je dost lidí, kteří jsou naopak téměř posedlí zdravým životním stylem, aktivním pohybem a podobně. A všechno to veganství, vegetariánství, meditace, cvičení a podobně se promítá i do manželských ložnic. „U řady lidí se do obliby dostávají nejrůznější milostné polohy inspirované třeba jógou či jinými trendy aktivitami,“ dodává Tracey Cox.

Sex v budoucnosti

Technický pokrok a rozvoj moderních technologií dobude i svět sexu. Porno, které budete sledovat ve virtuální realitě, a sexroboti, to je to, co nás nejspíš čeká. „Někteří budou tenhle ‚pokrok‘ nadšeně vítat, jiní budou volat po starých zvyklostech – intimitě, lásce a podobně,“ myslí si Tracey Cox a dodává, že to je důvod, proč sex jako takový přese všechno nevyjde z módy a nikdy nad ním nevyhrají ani ti nejvýkonnější sexroboti.

Na druhou stranu, existují předpovědi, podle nichž bude v roce 2050 častější sex člověka s robotem, než sex dvou skutečných lidí. Ale Tracey Cox z toho strach nemá. „Je to dobrá zpráva pro všechny osamělé lidi, a také je to dobrá zpráva pro všechny znuděné páry,“ tvrdí Tracey Cox.

Takový kvalitní sexrobot možná pomůže vyřešit řadu partnerských neshod. Jeden z vás je unavený, druhý má chuť na sex? Odjel váš partner na dlouhou služební cestu a vy toužíte po troše vzrušení? Láká vás trojka, ale nikoho cizího do postele zvát nechcete? Se vším pomůže sexrobot! „Třeba v Číně, Japonsku a ve Španělsku jsou už veřejné domy se sexroboty a podle mě nebude dlouho trvat a první odvážné páry si je začnou pořizovat domů,“ tvrdí Tracey Cox.

Chceme všechno, ale nemáme chuť se o cokoli snažit. A týká se to i milostného života. Jsme líní na sex a můžou za to tyhle 3 věci.

Načítám