Hlavní obsah

Co se skutečně stane, když do postele pozvete někoho třetího

Foto: luckysky 2017's, Shutterstock.com

Foto: luckysky 2017's, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Milování ve třech? Existuje obrovský rozdíl mezi fantazírováním a skutečností. Dokonce je prý tento záměr v rámci partnerských a mileneckých vztahů tím nejrizikovějším. S čím dopředu počítat?

Článek

Jsou páry, které si sex ve třech skutečně vychutnávají – a bez problémů. Není to však rozhodně dobré pro všechny. Britská sexuoložka Tracey Cox na svém blogu dokonce varuje, že právě u trojky se toho může pokazit v podstatě nejvíc. „Navzdory všem spokojeným milencům, kteří tento styl vyznávají, daleko častěji ovlivní sex ve střech v dlouhodobém horizontu vztah negativně,“ tvrdí známá sexpertka, která zároveň vyjmenovává několik potenciálních úskalí, která je třeba zvážit.

Žárlivost ve vztahu

Nejrozšířenějším problémem, na který si leckdo stěžuje, je pochopitelně žárlivost. „Bez ohledu na to, jak jste si to představovali, nebo co jste si vysnili, nikdy se na takovou věc nemůžete dopředu připravit. Najednou zjistíte, že vám vadí, když se cizí člověk dotýká partnera, na kterém vám záleží,“ podotýká Tracey Cox.

Nejistota v sexu

Třetí osoba přijde, bude aktivní, začne se svlékat a okamžitě milostně angažovat. Zkrátka bude vědět, co má dělat, a vy se jen povezete. Hezké, jenže takhle to funguje jen v pornofilmech. V praxi to většinou vypadá tak, že vládnou rozpaky a všichni zúčastnění si připadají jako u prvního sexu v životě, neohrabaně a trapně. Vášeň a jízda? Možná příště.

„Ze zkušenosti vím, že nikdo nechce být tím, kdo dělá všechnu práci. Lidé si představují, že o ně bude pečováno a ‚ten třetí‘ zastane a udělá všechno, co těm dvěma na očích uvidí. Když si uvědomí, že tomu tak není, je to zklamání,“ říká britská guru.

Foto: WAYHOME studio, Shutterstock.com

S partnerem vás to už nebaví? Tak pozvěte do postele ještě kamaráda Foto: WAYHOME studio, Shutterstock.com

Důvěra a sex ve třech

Co se týče sexu ve třech, málokdy se hovoří o strachu z výkonu, kterým se zabývají převážně pánové. Před dalším mužem se chtějí předvést (ženy zase zastínit partnerku svou krásou). Ve výsledku nastane problém s erekcí, neboť psychika sehrává svoji roli. A co víc, je strašně těžké na takové selhání zapomenout.

Je to trochu paradox. V momentě, kdy přijdete s nápadem, že by bylo fajn do postele přizvat někoho dalšího, přejete si, aby se to vám a drahé polovičce líbilo. Jakmile k tomu ale dojde, všechno je jinak. „Sledujete vlastního partnera, jak prožívá intenzivnější orgasmy. Možná se baví víc, než ve vaší náruči. Tak to je další hřebíček do rakve sexuální důvěry,“ varuje Tracey Cox.

Nepříjemné překvapení v posteli

Pořekadlo „člověk míní, život mění“ funguje na výbornou. „Můj muž se ke mně naklonil a já myslela, že mě chce políbit. Pak jsem jen sledovala, jak chytil za ruku toho druhého muže, a dotkl se jeho úst! Byla jsem tak šokovaná, že jsem vstala, odešla z místnosti a už se nevrátila,“ zní příběh jedné klientky, který uvedená britská odbornice na svém blogu dává za příklad. Proč je sex s osobami stejného pohlaví na vzestupu?

Tři je liché číslo, na lásku mají být dva

Vždy hrozí, že se číslo jedna, dvě či tři začne cítit odstrčeně nebo nedoceněně. Ostatně, chemie mezi dvěma lidmi funguje, ale co mezi třemi? Buď to všechno risknete a zjistíte, že patříte k těm, co jim podobné zkušenosti nic nezničily, anebo už o trojce nebudete chtít ani slyšet.

„I kdybyste oba měli stejný nápad, což se jen tak mimochodem stává opravdu výjimečně, mnozí lidé si po této zkušenosti stěžují na narušenou důvěru v partnera a celý vztah,“ vysvětluje Tracey Cox a naráží na časté otázky typu: „Co když si druhý z páru bude chtít tajně užít a příště mě z trojky vynechá?“ Experimentovat se sexem ve třech může být prostě nebezpečná věc.

Jak se na sex ve třech díváte vy? Vidíte v něm hrozbu, nebo zpestření? A může vám vztah zničit časté sledování porna, co říkají odborníci? 

Načítám