Hlavní obsah

Láska přes internet: Jak správně vytvořit profil?

Foto: Vitaliy Mateh, Shutterstock.com

Foto: Vitaliy Mateh, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledáte lásku a zkoušíte to i s pomocí internetu? Proč by ne, může to vyjít! Ale jen s dobrým profilem na seznamce. Co do něj (ne)napsat? A jak by (ne)měl vypadat? Zjistili jsme to!

Článek

Hledat a najít spřízněnou duši v nekonečném světě internetu není vůbec špatný nápad. Je to způsob rychlý, pohodlný a skýtá nepřeberné možnosti. Než se ale do víru on-line seznamování pustíte, nastudujte si, jak vytvoříte dokonalý profil na seznamce. Jednak zvyšuje šance, že vás někdo osloví, a zároveň snižuje riziko, že se vám budou ozývat muži, o které nestojíte.

Na přezdívce záleží

V první řadě si pořádně promyslete, jakou přezdívku si zvolíte. Pokud vás nezajímá nezávazný vztah ani nehledáte sexuální povyražení, nýbrž stojíte o opravdovou lásku, zapomeňte na vyzývavé nicky typu „kočička666“, „SexyGirl“ a podobně. Ideální jsou varianty, kdy přezdívku vytvoříte třeba ze dvou slov, která vás nějak vystihují. Jste velká sportovkyně a každý den uběhnete minimálně deset kilometrů? Tak co třeba „RunninGirl“ nebo „Sportmaniačka“?

Foto: Peter Bernik, Shutterstock.com

Zkusit hledat lásku přes internet není vůbec špatný nápad. Jděte na to ale chytřeFoto: Peter Bernik, Shutterstock.com

Něco o vás

Jakmile máte přezdívku, můžete se přesunout do sekce, kde byste měly popsat samy sebe. Základní pravidlo zní: „Nelžete a nepřikrášlujte realitu!“ Není nic horšího, než když uvedete, že jste společenská, veselá, vtipná, upovídaná, ale až dojde na setkání, jen mlčky sedíte a sledujete svůj protějšek, protože jste stydlivá introvertka.

Myslete i na to, že se cení stručnost. Takže žádné litanie, stačí pár vět, jimiž se charakterizujete. Podrobnosti si schovejte na případné schůzky. Buďte konkrétní. Nepište, že máte rády zábavu, ale jasně řekněte, co to pro vás znamená: večírky, koncerty, nebo snad adrenalinové zážitky?

A pozor, velkou chybou je snaha podvědomě vyvolávat soucit. Přestože máte srdce po posledním rozchodu na padrť, nepište nic ve smyslu „láskou zklamaná hledá konečně opravdové štěstí“ nebo „pomoz mi vyhrát nad samotou“. Potřebujete, aby vás někdo miloval, nikoli litoval!

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Velkou pozornost věnujte své profilové fotce. Na té hodně záležíFoto: nd3000, Shutterstock.com

Správná fotka často rozhoduje

Nekoketujte s tím, že si vytvoříte profil bez svého portrétu. Tím byste v podstatě vyslaly zprávu, že se nepokládáte za atraktivní, a případným nápadníkům by okamžitě vrtalo hlavou, co je s vámi špatně. Dodržujte zásadu, že je vaše profilová fotka aktuální! Další rady má britská fotografka Saskia Nelson, která se právě na takové snímky specializuje.

  • Barvy - Váš snímek by měl působit pozitivně a toho docílíte pomocí barev. To znamená žádné černé tričko před šedivou zdí, ale barevné oblečení a barevné prostředí. „Pokud to jde, vezměte si na sebe něco červeného,“ radí Saskia Nelson. Červená totiž na fotkách vypadá skvěle, obzvlášť v kombinaci s přírodním prostředím, jako jsou například park, rozkvetlá louka, břeh jezera a podobně. Nezapomeňte se alespoň trochu usmát, vždyť chcete působit mile, příjemně a přístupně!
  • Kvalita - Záběr nesmí být rozmazaný a dobré světlo je základem úspěchu. Nejlepší je vybrat si na focení slunečný den.
  • Rekvizity - Není od věci popřemýšlet o předmětu, který vás nějak vystihuje, a ten mít na fotce. Nenásilnou formou tak o sobě něco prozradíte. Máte psa? Vyfoťte se s ním. Máte rádi dobré víno? Mějte při focení v ruce sklenku.

Koho hledáte

Neméně důležité je rovněž jasně popsat, jaká je vaše představa ideálního partnera. Opět buďte stručné. Vyberte tři až pět věcí, na kterých opravdu trváte. Pokud jich totiž vyjmenujete desítky, budete působit jako náročná a namyšlená osoba. I v tomto případě buďte konkrétní, zapomeňte na věci typu „milý“, „věrný“ a podobně. Nebojte se napsat, že hledáte někoho, kdo je orientovaný na rodinný život, kdo má atletickou postavu a podobně.

Máte zkušenosti s on-line seznamováním? Napište nám o tom!

Reklama

Související témata:

Načítám