Hlavní obsah

Co možná nevíte o čištění pleti

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vaše pleť je každý den vystavena mnoha vlivům, které ji zatěžují a znečišťují. Často si neuvědomujete, s čím vším vaše pleť přijde do styku v průběhu jediného dne.

Článek

Stačí se zamyslet: chlorovaná voda, krém, líčení, vlivy počasí, klimatizace, prach, pot, doteky rukou, nápoje, jídlo, polibky… Současně si přiznejte, kolikrát si během dne umyjete ruce, a přitom pleť na obličeji si obvykle čistíte jen jedenkrát denně až po návratu domů.

Jak tedy o svou pleť správně pečovat a na co si dát pozor?

Prvním krokem je poznat svůj typ pleti. Napomůže pozorování obličeje v zrcadle nebo konzultace u kosmetičky. Poté následují 4 základní kroky, které je třeba pravidelně a systematicky opakovat:

  • Čištění, odličování (pomocí čisticích gelů, pleťových mlék)
  • Tonizace (pleťovou vodou)
  • Hydratace a výživa (pomocí hydratačních a výživných krémů, výživných masek)
  • Ochrana (make-up, pudr)

Čištění, odličování a tonizace se provádí pomocí kosmetických přípravků, které musejí odpovídat vašemu typu pleti. Nanášejí se na pleť jemnými vatovými tampony, nikoli papírovými ubrousky, gázou nebo prsty. Nejlepší volbou jsou vatové tampony s mikrovláknem.

Vyzkoušejte vatové tampony Bel s mikrovláknem

Pleť je třeba čistit dvakrát denně. Pokud pleť ráno a večer nevyčistíte pořádně do hloubky, zaděláváte si na problémy, které se nemusí objevit hned druhý den, ale s odstupem několika let. Bez správného vyčištění nedojde k otevření pleti, a žádný krém pak nemůže působit správným způsobem a směrem. Můžete mít doma drahé krémy, ale když nebudete správně čistit pleť, pak se krém správně nevstřebá, a vy stále budete kupovat nové a nové přípravky bez viditelných výsledků. Nejdůležitější je čistit pleť před spaním. Během noci totiž pokožka vylučuje toxiny, které, pokud jsou póry zanesené make-upem, líčidly a nečistotou, zůstávají pod povrchem a poškozují pleť.

Kvalitní hloubkové čištění pleti umožňují vatové tampóny, které obsahují mikrovlákno, což je vlákno o polovinu jemnější než přírodní hedvábí. S pomocí mikrovlákna dokonale odlíčíte pokožku, šetrně a jemně vyčistíte oční okolí. Také šetříte spotřebu nakoupených kosmetických výrobků a hned vidíte, zda je pleť už čistá.

Platí zde jednoduché pravidlo: čistit pleť tak dlouho, dokud není vatový tampon čistý.

Pro důkladné vyčištění pleti tak můžete použít odličovací vatové tampóny Bel s mikrovláknem. Mikrovlákno je totiž 100x tenčí než lidský vlas a proniká až do hloubky pórů, kde účinně váže nečistoty. Dokáže vázat i tuky a oleje, takže odlíčení a čistění pleti je snadné a úsporné na spotřebu kosmetických odličovacích přípravků. Díky kapilárnímu efektu vstřebává mnohem více make-upu než samotná vatová vlákna. S tampony Bel tak budete mít jistotu, že je vaše pleť dokonale čistá.

Více informací na www.odlicovani.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám