Hlavní obsah

Co o vás prozrazuje hudba, šperky nebo boty, které nosíte?

Foto: Profimedia

Ani netušíte, co všechno o vás mnohé prozrazujeFoto: Profimedia

Reklama

Jeden říká, že charakter ženy prozradí její ňadra. Druhý zase nedá dopustit na neverbální komunikaci. A co se dá vyčíst z vašeho výběru hudby, nočního prádla či tetování? Budete se divit!

Článek

Mistři na neverbální komunikaci o ní říkají, že jejím prostřednictvím si mimo jiné s druhými lidmi předáváte informace o tom, jak vnímáte sami sebe či svého partnera. Její znalost je proto užitečná. Ovšem co se týče preference různých módních stylů nebo zálib, funguje to obdobně.

Britská sexuoložka Tracey Cox říká, že ať se vám to líbí, nebo ne, lidé si o vás utvářejí obrázek podle věcí, které si oblékáte a vlastníte. Díky nim odhadují, jací asi jste! Takže, co funguje jako mapa osobnosti?

Hudba

„Většinu hudebních sbírek spojuje nějaké téma, jako třeba romantika, tradice či folklór. Roztřiďte si své nahrávky, a ihned poznáte, jakým dojmem působí,“ popisuje sexuoložka ve své kultovní knize Superflirt s tím, že většina lidí se drží tří nebo čtyř stylů. „O majitelích sbírky, jež je velmi různorodá, je možné říct snad jen to, že jejich osobnost má více vrstev,“ vysvětluje odbornice.

A jak se právě ona dívá na spací úbory? Obě pohlaví si nemají co vyčítat!

Noční prádlo

Noční košile s obrázky postaviček z animovaných seriálů nebo pruhované pyžamo od maminky vysílají jasný signál. Když vás jejich majitel pozve na noc k sobě, můžete očekávat tulení a mazlení, ale stěží divokou jízdu. (To platí i na vás.)

Podle Tracey Cox jen málokdo (bohužel) spí v dráždivých modelech, většina volí střední cestu mezi sporými satény či krajkami a flanelovým brněním. Škoda.

Foto: Profimedia

Myslíte si, že je flanelové pyžemo sexy?Foto: Profimedia

Tetování a piercing

„Jakákoli neobvyklá okrasa vašeho těla vám přisoudí jednu z mnoha nálepek. Může působit roztomile, buřičsky, sexy, drsně, moderně, vyzývavě nebo vulgárně – záleží na tom, kdo ji hodnotí,“ dál popisuje sexuoložka.

Přestože piercing vyvolává bouřlivé reakce, je odstranitelný, nikoli trvalý. S tetováním je to jiné. Každý se k němu nějak staví, většina lidí nesouhlasně. „Netvrdím, že nemůže být sexy, jen je třeba mít na paměti, že člověka ‚ocejchuje‘ v mnoha ohledech,“ dodává odbornice.

Ovšem o mnohém vypovídají i bižuterie a drahé kovy.

Šperky

Velké okázalé ozdoby jdou ruku v ruce se silnou osobností. Drobné dívčí šperky obvykle nosí jemné typy. Ženy, které si vybírají přívěsky a náušnice ve tvaru srdce, jsou takřka vždy romantičky.

Muži nosící šperky, s výjimkou hodinek, na sebe prozrazují ještě mnohem víc. Buď drží krok s módními trendy, sní o vegetariánské večeři na pláži (přírodní muži jako surfaři a hippies obvykle volí přívěsky na kožených řemíncích), nebo dávají najevo svou sexualitu (homosexualitu). A jak to je „tam dole“?

Foto: Profimedia

Dámy a boty... Šílené téma. A navíc mohou každé z nich signalizovat něco, co si ani nepřejete hlásat do světaFoto: Profimedia

Boty

Boty, které si vybíráte, odrážejí vaši povahu a úmysly stejně dobře jako zrcadlo. „Už jste někdy vyrazily na divokou dívčí jízdu ve zdravotní obuvi? Asi těžko. Boty na vysokých podpatcích, zejména páskové, mohou být signálem vytříbenosti a elegance – nebo zhýralosti,“ říká Tracey Cox. A s ní souhlasí i Linda Sonntag, sexuální poradkyně a spisovatelka žijící v Anglii. Právě ona tvrdí, že obujete-li si boty s přezkami nebo řemínky, prý ukazujete světu vnitřní touhu po spoutávání.

„Co se týče mužů, tak ti mají omezenější výběr, ale musí se rozhodovat stejně uvážlivě. Nablýskané, konzervativní obutí může vzbuzovat dojem upjatosti a strojenosti, rozšmajdané tenisky prozrazují nedostatečnou snahu,“ uzavírá Tracey Cox a přidává zajímavou myšlenku.

„Říká se, že čím víc bot máte, tím větší je vaše touha cestovat a vidět svět. Zřejmě proto má průměrná žena ve skříni napěchovaných 30 párů bot. S módou to nemá nic společného. A basta!“

A co nosíte rádi právě vy?

Reklama

Načítám