Hlavní obsah

Co s rolákem? Vyzkoušejte čtyři neotřelé módní kombinace!

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Móda není jen o tom, co všechno máte v šatníku. Mnohem větší roli hraje skutečnost, jestli umíte kousky dobře využít. A právě v této disciplíně vás teď trochu proškolíme. Víte, s čím vším se dá kombinovat rolák?

Článek

Bez schopnosti kreativního kombinování byste se mohly „unakupovat“, ale pocit, že vašemu oblečení něco chybí, by nejspíš přetrvával. Právě proto vás neustále podporujeme v tom, abyste sledovaly čerstvé trendy a inspirativně oblečené ženy. Často tak natrefíte na sestavy, do kterých by vás dříve nenapadlo se pustit. Teď už se ale vraťme k hrdinům dnešního článku, rolákům!

Nečekaný parťák

Košilový límeček a rolák. Může tohle dávat smysl? No jasně. Stačí otočit pořadí, ve kterém byste si oba kousky normálně oblékly. Tenčí svetr použijte dospod a nechte ho vykukovat z košile. A klidně rozepněte dva tři horní knoflíčky. Mimochodem, kromě ležérních džínů a kalhot můžete tuto dvojici spárovat i se sukní. A nezapomeňte, že rolák se dá stejně tak použít dospod oblíbených košilových šatů.

Dáváte přednost klasickému řádu, kdy se začíná košilí? Zvolte její delší variantu, která bude zpod roláku vykukovat a u svetru ještě povykasejte rukávy. Výsledek tak bude mnohem zajímavější.

Foto: Archiv firem

Na foto: bavlněná košile (H&M, 1499 Kč), kožené boty (Baťa, 1999 Kč), kašmírový rolák (Mango, 2499 Kč), džíny (H&M, 999 Kč), hodinky (Marc by Marc Jacobs, prodává Klenoty Aurum, 5970 Kč), kožená kabelka (DKNY, prodává Bibloo, 3869 Kč)Foto: Archiv firem

Prodloužená sezona

Ještě chvíli zůstaneme u slabších roláků. Ty se dají dobře párovat i s šaty, které byste nejspíš vzhledem k počasí už nechaly odpočívat v šatníku. Nejsnáze se totiž roláky kombinují se střihy na ramínka. Pokud budete chtít provětrat naopak šaty s rukávem, oblékněte svetr klasicky přes ně a udělejte si tak z nich sukni. Tady už můžete použít i hrubší svetry – čím lehčí šaty jsou, tím spíše jim bude objemný vršek svědčit. Prověřené je spojení s rozevlátými boho šaty, přičemž dobře funguje midi i maxi délka. více v článku Letní šaty neuklízejte! 4 tipy, jak je nosit i po ochlazení.

Foto: Archiv firem

Na foto: rolák (Esprit, 1199 Kč), kozačky nad kolena (Baťa, 1999 Kč), šaty (AX Paris, prodává Zoot, 599 Kč), asymetrické náušnice (Mango, 299 Kč), kožená kabelka (Zara, 2299 Kč)Foto: Archiv firem

Rolák v roli šatů

Je úplně jedno, jestli se zaměříte na pletené šaty nebo si pořídíte rolák v oversized provedení. Pokud o svršku můžete říct, že má decentní délku, natáhněte k němu vysoké kozačky. Pozor, pokud plánujete obouvat boty na podpatku, vybírejte svetry, které nejsou vyloženě na tělo – kombinace upnutých šatů a jehel má tendenci působit lacině.

À propos, nenechte si vnutit myšlenku, že to černé a hnědé pohromadě nesluší. Zejména světlejší odstíny hnědé mohou s tmavou krásně souznít a to nemluvíme o tom, když se ještě proloží kouskem šedé!

Foto: Archiv firem

Na foto: čepice (Mango, 499 Kč), kožené kozačky (Zara, 2999 Kč), pletené šaty s rolákem (H&M, 999 Kč), náramek se sponou (Mango, 299 Kč), kabelka (Zara, 999 Kč)Foto: Archiv firem

Jak na XXL svetr?

Pokud nemáte příliš objemný hrudník, můžete se pustit i do módních mohutných svetrů. Budete-li chtít k pletenině obléknout kalhoty, zaměřte se hlavně na užší střihy, které celek opticky vyváží. Nicméně kombinace se sukněmi jsou mnohem zajímavější. Za super moderní je považováno například spojení s lehoučkou sukní (a jsme zase u těch kontrastů), ideálně v midi délce. U této kombinace se potom můžete rozhodnout, jestli výběrem bot podpoříte ležérnější nebo elegantnější variantu. Podle toho se dají obout jak stylové tenisky, tak i kotníkové boty nebo kozačky na podpatku.

Můžete ale také zůstat u pouzdrové klasiky. Obepnutá sukně objemný svetr krásně vyváží. No, a jestliže se neobejdete bez mini délky, klidně jděte i do krátké sukně. Tady už ale buďte s podpatky opatrnější. Lepší variantou budou kotníkové biker boots, nízké kozačky nebo zmiňované tenisky.

Foto: Archiv firem

Na foto: hodinky (Cluse, prodává Klenoty Aurum, 2610 Kč), tenisky (Zara, 1299 Kč), rolák (Zara, 1299 Kč), sukně (Mango, 1299 Kč), náramek (Pieces, prodává Zoot, 219 Kč), semišová kabelka (Mango, 1299 Kč)Foto: Archiv firem

A s čím nosíte nejraději rolák vy? Napište nám!

Reklama

Načítám