Hlavní obsah

Nejběžnější polohy při sexu: Co všechno se při nich dá zkazit?

Foto: thinkstock

Myslíte si, že se nedá nic zkazit, když se budete držet klasických poloh? Tak to se šeredně mýlíte!Foto: thinkstock

Reklama

Hlouběji, déle, lépe, víc… Taky se o to snažíte v klasických milostných pozicích? Pak jistě víte, že i při nenáročném misionáři se dá nadělat hotová paseka! Kdy a co se dá totálně pokazit?

Článek

Dvě až pět. To je počet poloh, v nichž se obvykle partneři milují. A které jsou oblíbené? Misionářská a žena nahoře. Pak taky lžíce a psí pozice. Všechny patří k základním a hojně využívaným milostným polohám, které znají snad všichni milenci na světě. Ovšem to neznamená, že všichni s nimi mají jen pozitivní zkušenosti.

Pokud si myslíte, že se při těchto skoro až „tradičních“ způsobech milování nedá nic pokazit, vyvedeme vás z omylu. Stát se může všechno a vždycky, ovšem my nikomu nepřejeme snížený komfort, bolest, nedostatek kyslíku, nebo rovnou křeče! To zase ne! A proto přidáváme varování: I klasika je zrádná! Na tohle si dejte pozor!

1. Misionář

Popis: Intimní a romantická pozice vhodná pro první milování. Žena leží na zádech, má roztažené nohy, muž leží na ní.

Co se může pokazit? „Nároky na muže jsou takové, že po chvíli ho mohou začít bolet paže, protože na nich drží svou váhu,“ uvádí britská sexuoložka Tracey Cox ve své knize Žhavý sex.

Nepohodlí i bolestivé zkušenosti hrozí i v případě, že muž patří mezi statné samce, zatímco partnerka pod ním je spíš drobnější postavy. „Pokud se partner rozhodne, že on se nebude podpírat vůbec, pak zapomeňte i na dýchání. Křehulinky by tuto polohu radši měly vyškrtnout ze svého seznamu, neboť velké tělesné a hmotností rozdíly se v tomto případě dost projevují,“ dodává sexuoložka.

Foto: Thinkstock

Misionář je poloha pro líné, a přesto i ona má svá úskalíFoto: Thinkstock

2. Lžíce

Popis: Pohodlná, mazlivá a smyslná milostná poloha, během níž oba partneři leží na boku v řadě za sebou.

Co se může pokazit? Absence očního kontaktu může vést k neohrabanému hmatu muže, jenž svýma rukama nechtěně skřípne ženina ňadra, kterých se chce mermomocí dotýkat jen tak „po paměti“. Ale to je asi tak to nejhorší, co se může stát, neboť ani v případě, že to chce žena rozjet a zadečkem opisuje kruhy nebo svými půlkami naráží na mužova varlata, nemá tolik prostoru pro pohyblivost a razanci. A možná je to tak dobře…

3. Psí poloha

Popis: Žena je na všech čtyřech, muž do ní proniká zezadu. Divoká kombinace!

Co se může pokazit? „Pokud vašemu partnerovi stačí k vyvrcholení pár vteřin a vám vadí rychlovky, na tuto pozici nepřistupujte. Kombinace hlubokého proniknutí a probuzení zvířecích pudů ho aktem, který připomíná podmaňování, dovede k ještě rychlejšímu vyvrcholení než jindy,“ varuje Tracey Cox s tím, že ve hře jsou i další rizika.

Pokud partner klečí na zemi, může si pěkně spálit kolena. Taky hrozí, že se nechá unést okamžikem a vzruší se natolik, že bude přirážet jako o život, čímž přivodí ženě bolest. Nejedna milenka tuto nepříjemnou situaci dost dobře zná.

Foto: Thinkstock

Pozor na to, aby byl penis skutečně ztopořený. Jinak může dojít k nehoděFoto: Thinkstock

4. Žena nahoře

Popis: Muž si lehne na záda a žena si na něj obkročmo sedne, zasune si penis do pochvy, pokrčí nohy v kolenou a mírně se zakloní.

Co se může pokazit? Ženy obvykle bývají lehčí než muži, ale stane se, že je tomu obráceně (například během těhotenství ženy). Pak si muž stěžuje na špatné dýchání a tíži svojí milenky. I když bojovník zatne zuby a vydrží to, pořád není vyhráno. Když mu ochabne, není to dobré pro nikoho. „Tato poloha je vhodná jen tehdy, když je penis pořádně ztopořený. Jinak může žena muži i ublížit,“ upozorňuje Cox.

Co pak? Pakliže v klacíku náhle lupne, není prostor pro humor, zachraňujte, co se dá, a vydejte se k lékaři. To ženské stížnosti, které se týkají pouhých křečí v nohou způsobených námahou při této poloze, jsou oproti tomu malicherné, uznejte…

A co se pokazilo u vás, když jste vsadili „na klasiku“?

Reklama

Načítám